Test tre fine toppturer

kjempeutsikt: Fra Knabben er det fint å ta bilder av den storslagne utsikten ut over Drammensfjorden. Foto: Anne Wollertsen

kjempeutsikt: Fra Knabben er det fint å ta bilder av den storslagne utsikten ut over Drammensfjorden. Foto: Anne Wollertsen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Topp 7 Turen er en turmarsj hvor Drammens og Oplands Turistforening (DOT) har funnet fram til de sju fineste toppene på en rute gjennom Drammens nordmark.
Søndag 19. juni har du sjansen til å være med på hele turen, men hva med å varme opp med de tre første toppene allerede nå? Start på Bjørkedokk og gå den blåmerkede stien til Knabben, den første toppen på marsjen.

Del på Facebook


Stien går langs kanten av Solbergfjellet og med et flott utsyn utover Drammensfjorden mye av veien bort til Knabben. Dette er også grensen for Solbergfjellet kalkfuruskogreservat, så hold øynene åpne for de flotte orkideene som vokser i området. Husk de er fredet mot enhver form for plukking, men kan fotograferes og beundres der de står.

Fra Knabben følger du blåmerket sti videre mot Solbergvarden. Etter ca. to km, ved Aslakene, kan du følge løypa til Topp7Turen og ta av til venstre og gå rett opp på varden. For å få en litt annen løypetrasé på denne turen, og en finere rundetur, anbefaler jeg å fortsette videre mot Smedsetra. Ved Smedsetra runder du tilbake og går mot Lokkeråsen, den tredje av de tre første toppene på turmarsjen. Her har du flott og vidt utsyn mot Eiker kommunene.

Den blåmerkede stien går nå videre mot Solbergvarden. Stien går nedenfor varden, men det er merket en avstikker oppom varden også. Skal du få godkjent alle tre toppene denne dagen må du ta denne avstikkeren oppom Solbervarden. Så er det å følge den blåmerkede stien bratt nedover og tilbake til Bjørkedokk.

Nå har du prøvegått de tre første toppene på Topp7Turen. Da er det bare å melde seg på den ca. 30 km lange turmarsjen. Ruten er innholdsrik og akkurat så krevende at kjennes at du har prestert noe. Turen er et mål for opplevelse, men kan også være et prestasjonsmål.

Når du har fullført turen, kan du se tilbake på mange høydepunkter. På alle sju toppene langs ruten kan du oppleve en helt spesiell og til dels spektakulær utsikt over vår flotte by og fjord og nabokommuner. Vi har også lagt opp til en Topp3Tur, som starter fra Eiksetra. l

 

Artikkeltags