Gå til sidens hovedinnhold

Unge rockere fikk ærespris

Artikkelen er over 16 år gammel

De unge rockerne i Ludvik and the Beatowens fikk seg en real støkk da de ble tildelt Lars Grønhaugs Ærespris i Sætre samfunnshus.

Dermed ble bandet den niende mottakeren av den prestisjetunge prisen som går til musikere eller utøvende artister fra Hurum. Det var under lørdagens minnekonsert for pianisten Lars Grønhaug at ungguttene fikk 5000 kroner til videre utvikling.
- Dette var dritkult. Vi satt på bakrommet og stemte gitarene da vi hørte klapping. Vi hadde aldri trodd at det var oss som skulle få prisen, sier gitarist Karl-Egil Hegelien. Bandet holder til på kulturskolen der de har fått kyndig veiledning og oppfølging av lærer Kai Eide.

UTSKEIELSER. Gleden var stor da de åpnet konvolutten og fant en sjekk på 5000 kroner. Allerede da bestemte de seg for å bruke summen på musikalske utskeielser.
- Vi har hatt lyst til å dra i studio og spille inn et par låter, og nå kan vi i hvert fall gjøre det, sier gitarist og vokalist Daniel Torkildsen fornøyd. Med i bandet er også trommis Joakim Kristiansen og bassist Sigurd Lund som med de ovennevnte har holdt Ludvik gående i halvannet år. De fikk nesten ikke tid til å fordøye den hyggelige prisen før de selv måtte på scenen.

AMBASSADØRER. Da satte de standarden med en forrykende versjon av Metallicas «Enter Sandman».
Kultursjef Anne-Berit Sørlie delte ut prisen og er helt enige med juryen at nettopp disse ungguttene fortjener honnør.
- Disse guttene er gode ambassadører og virkelig representerer Hurum utenfor kommunens grenser. Vi er også stolte av kulturskolen vår så det er hyggelig når elever derfra får prisen, sier Sørlie.
ØYVIND SCHOU
redaksjonen@dt.no

Kommentarer til denne saken