DRAMMEN: Onsdag kveld skrev Drammens Tidende at Mjøndalen Bibliotek hadde sitt syvende innbrudd på to år. Ifølge avdelingsleder fikk tyvene med seg gods til en verdi på rundt 30.000 kroner.

Samme dag blir en bil stjålet i Slemmestad, og natt til torsdag blir en mann i 30-årene stoppet i denne på Rundtom. I bagasjerommet ligger det store verdier fra biblioteket i Mjøndalen.

Det kan med andre ord ha vært en svært travel dag for mannen.

– Det er ikke alltid en pluss en er to, selv om vi har mistanke om at det er det i dette tilfelle, sier operasjonsleder Trond Egil Groth til Drammens Tidende.

Om mannen også sto bak innbruddet i Mjøndalen er kanskje noe overvåkingskameraene til biblioteket kan bekrefte eller avkrefte.

– Lokalene er videoovervåket, så vi har et opptak av gjerningspersonene. Det er overlevert til politiet så vi holder på å finne ut av hva som har skjedd nå, sa avdelingsleder for lokalbibliotekene i Drammen kommune, Katrine Kirkeby Arnold, onsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Innbrudd på bibliotek for sjuende gang på to år: – Går utover mjøndølingene

Full av søppel og tyvegods

Groth forteller at politiet stoppet mannen i 30-årene natt til torsdag.

– Politiet hadde god teft og hadde mistanke om at noe ikke helt stemte. Da han ble stoppet var det tydelig at han var ruset. Så bare ballet det seg på. Bilen viste seg å være stjålet, og var full av tyvegods, forklarer Groth.

Ved første øyekast var det ikke tydelig at tyvegodset var fra Mjøndalen Bibliotek, men det skal det visst ha vært.

– Den var også full av søppel. Den har blitt tauet inn. Bileier er varslet og må ta en gjennomgang med forsikringsselskapet sitt før han får bilen tilbake, sier Groth.

Nøkkelen til bilen skal ha blitt stjålet fra en garderobe i Slemmestad.

En kjenning

Groth forteller at mannen fra Drammen er en kjenning av politiet, men er ikke kjent med om han knyttet til noen av de andre innbruddene hos Mjøndalen bibliotek.

– Han er kjent for vinnings- og narkotikakriminalitet. Han har en del ganske ferske forhold faktisk, forklarer Groth.

Mannen er ikke avhørt ennå, men vil bli det etter at han har sovet av seg rusen.

– Det blir nok en del siktelser, og vi må kanskje vurdere om han må sitte litt lenger på vann og brød, sier Groth.

Varetektsfengsling er med andre ord kanskje aktuelt.

LES OGSÅ: Innbrudd på bibliotek for sjuende gang på to år: – Går utover mjøndølingene