Gå til sidens hovedinnhold

Russelegens oppfordring: – Følger vi dette kan vi kanskje feire russetiden om to måneder

Artikkelen er over 1 år gammel

Russelege Victoria Lied ved St. Hallvard videregående ber sine medruss tenke på sine besteforeldre.

(Lierposten)

Lied sitter i russestyret på St. Hallvard videregående der hun har funksjon som russelege.

– Det betyr at jeg har ansvar for det som har med helse å gjøre, sier Victoria til Lierposten.

Før helgen tok hun pennen fatt, og skrev en enkel, men viktig oppfordring til sine medruss.

– Det er enkelt og kortfattet, men et viktig budskap. Og følger vi dette, kan vi kanskje få den russetiden vi har planlagt for, sier Lied, som selv er datter av en lege.

– Det er kanskje derfor jeg er ekstra opptatt av dette, sier hun.

Ove Brude Kolstad er skoleledelsens russekontakt ved St. Hallvard, og han roser både Victoria og russen for å ta ansvar.

– Det er en utfordrende tid for elevene også som selvsagt ønsker å opprettholde sosial kontakt, men som ikke får mulighet til det i samme grad. Jeg synes innlegget viser ansvarsbevissthet, samtidig som det er skrevet i en positiv tone, som også er viktig i disse dager, sier Kolstad til Lierposten.

Dette er innlegget i sin helhet.

Hei!

I disse tider er skolen og alle andre steder hvor store folkemengder samles stengt. Grunnen til dette er tiltak rundt coronaviruset, som sprer seg raskt i Norge. Coronaviruset er et kjempesmittsomt virus, og vi vil derfor komme med noen tips til russen:

1. Vask hendene deres grundig og ofte.

2. Vi fraråder sterkt å feste og oppsøke store folkemengder selv om vi har fri fra skolen- dette øker smittefaren.

3. Tenk på de i samfunnet som ikke tåler å få dette; besteforeldre, de med nedsatt immunforsvar og andre luftveissykdommer.

Vi alle syntes jo dette er kjipt, og vi alle har lyst til å feire russetiden om under to måneder. Om vi følger alle tiltakene helsemyndighetene kommer med, har vi kanskje mulighet til dette.

Når mai nærmer seg vil vi i russestyre være i dialog med politiet, og høre hva de anbefaler angående arrangementene og russefeiringen.

Korona-fakta

På Lier kommunes nettside, legges det ut oppdatert informasjon om smittesituasjonen i Lier. Kommunen har opprettet en egen e-postadresse for spørsmål om korona: korona@lier.kommune.no

Kommuneoverlegen er smittevernansvarlig i Lier kommune. Kommuneoverlegen får direkte beskjed fra laboratoriet i Oslo dersom innbyggere bosatt i Lier får påvist det nye viruset.

Kommunen tar telefonisk kontakt med alle som får påvist viruset og kartlegger sammen med den rammede hvilke andre personer som kan være smittet (smitteoppsporing). Disse personene blir i sin tur kontaktet telefonisk av kommunen for videre kartlegging.

Kommuneoverlegen samarbeider med kommuneoverleger og smittevernoverleger i andre kommuner over hele landet for å sikre smitteoppsporing over kommunegrensen.

Tror du at du kan være smittet?

Ta kontakt med fastlegen din på telefon. Fastlegen vurderer om du skal i hjemmekarantene og om det er behov for testing. Utenom fastlegens åpningstid skal du kontakte legevakten.

Legevakten i Drammen har opprettet et eget døgnåpent telefonnummer: 32 25 41 78.

Kommentarer til denne saken