DRAMMEN: For seks dager siden gikk skisprinten av stabelen på Bragernes uten russere på startstreken. Skistjernene fra landet som nå har invadert Ukraina ble nektet å gå verdenscuprennet.

Bolsjunov, Neprjajeva og flere russiske skistjerner var allerede i Norge i dagene før sprinten for å forberede seg. Slik situasjonen utviklet seg, mener de det ikke ville vært trygt å gå i Drammen og Holmenkollen uansett.

– Vi kom til konklusjonen at det uansett ikke ville vært trygt for oss å stille til start, sier Neprjajeva til russiske Sport-Ekspress.

Det er NRK som først omtalte saken her.

Da reporteren fra Sport-Ekspress spør hvorfor det ikke ville være trygt, svarer skistjernen følgende:

– På grunn av noen lokale drittsekker.

Neprjajeva beskriver deretter trusler fra nordmenn på hotellet på Fornebu.

– De (nordmenn) kom til hotellet vårt med trusler. De ropte og sa noe som: «Kom dere vekk herfra». Vi møtte virkelig sinte og aggressive personer, sier russeren til Sport-Ekspress.

NRK har vært i kontakt med direktøren for det aktuelle hotellet (Radisson Blu Fornebu(, Kristine Tonning. Hun ønsker ikke å kommentere saken.

Statskanalen har imidlertid fått en reaksjon fra Erik Røste, skipresident i Norges Skiforbund og styremedlem i FIS.

– Det er leit å høre. Trusler, uavhengig om det er på idrettsarrangement eller i andre sammenhenger, er uakseptabelt og noe vi tar sterkt avstand fra, sier Røste til NRK.

Den russiske treneren Jurij Borodavko var forbannet på skiforbundene i Norge og Sverige, som hadde presset på for å få russerne utestengt.

– La oss bare si at de ikke er våre venner, ikke er våre kamerater. Vi håpet at vi skulle være med å konkurrere ettersom vi hadde kommet hit, uttalte han til Aftonbladet i etterkant av Skisprinten i Drammen.

Det var Maiken Caspersen Falla og Richard Jouve som gikk til topps i Drammen.