Gå til sidens hovedinnhold

Rykker ut til brann i flislager

Det brenner i et flislager på Tuft i Sande.

SANDE: Politiets operasjonsleder Ole Kamben sier til Drammens Tidende at det brenner i en container med flis, og at det ikke er spredningsfare.

– Brannvesenet pøser på med vann, men når det først har tatt fyr i en slik flishaug, så tar det en stund før man får slukket det, sier han.

Politiet fikk melding om saken klokken 09.51.

Når Drammens Tidende ankommer stedet i 10.20-tida kommer det mye røyk ut av containeren. Andrew Wright, utrykningsleder i Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB), forteller at det stort sett er vanndamp.


– Flere kubikk har tatt fyr

Wright sier at de har kontroll på brannen, og at røyken ikke er giftig.

– Noen kubikk med flis har tatt fyr. Det er for mye røyk til at vi vet akkurat hvor mye ennå. Vi er ikke ferdig med å slukke ennå. Erfaringa fra slike branner er at vi først slukker litt, så må vi prøve å få litt mer tilgang ved å dra ut noe av den flisen som har brent., så vi kommer til alt som er inni containere. Denne flisen er veldig brennbar, bare en liten gnist skal til. Det er som en vedkubbe du brenner i ovnen hjemme.

Bruker infrarødt kamera

Han benytter et infrarødt kamera for å sjekke hvor høy temperaturen er inne i containeren. Helt innerst er det ikke mer enn 23 grader nå, men i toppen og litt nedover er det 40 grader. Det er ikke spredningsfare til noe annet her.

– Da ser det ut som dere har god kontroll her?

– Oh yes. Vi kommer nok til å jobbe på stedet i underkant av en time til.

Brannmannskap både fra Vestfold og Drammen bidrar i slukkearbeidet.

Innsatsleder på stedet, Bjørner Halvorsen fra politiet i Vestfold, sier de ennå ikke kjenner brannårsaken.