HOLMEN: Politiet rykket søndag kveld ut til Holmen. Operasjonsleder Inge Landsrød forteller at politiet rykket ut etter å ha fått melding fra en forbipasserende som skal ha sett en person med det han beskriver som en pistol.

– Det skal være fire til fem menn som fyller drivstoff, sier Landsrød til Drammens Tidende.

Operasjonslederen opplyser at politiet har kontroll på de involverte og at de ikke har funnet noe våpen. Ifølge ham ble det fylt mange kanner med drivstoff og politiet mistenkte at det var et pumpestikk som var på gang.

Politiets innsatsleder på stedet, Vidar Guldbrandsen, forteller at det har vært en misforståelse og at det ikke dreier seg om et pumpestikk.

– På grunn av været har de hatt på seg noe for å beskytte ansiktene, slik at det nok har sett ut som de var maskerte, sier han til Drammens Tidende.

Vår reporter på stedet bekrefter at det blåser voldsomt der.

Pågrepet

Politiet opplyser klokka 19.49 søndag at to av mennene som var på stedet er sjekket ut av saken. Disse var på stedet i et lovlig ærend.

Tre utenlandske menn derimot, er nå pågrepet for heleri. To av mennene er i 20-årene og den tredje i 40-årene.

– Vi sikrer tekniske spor og går gjennom kjøretøyene. Politiet har også gjort avhør av mennene, sier Landsrød.

Han opplyser at politiet fant et tosifret antall kanner fylt med drivstoff plassert i tre forskjellige biler.

I tillegg var den ene bilen påsatt falske kjennetegn, melder politiet.

Tirsdag ettermiddag forteller politiadvokat Jarle Vist til Drammens Tidende at samtlige av de tre mennene ble løslatt mandag. De tre ble pågrepet for å ha fylt diesel med et stjålet dieselkort.

– To av dem har fått et forelegg for å ha stjålet diesel. Tredjemann var det ikke mulig å skrive ut et forelegg til i går, da vi må vente på erstatningskrav fra de som eier dieselkortet, sier Vist.