DRAMMEN: Naffas er siktet for 46 forhold i forbindelse med sin virksomhet i Bilhuset Øst. Da politiet gjennomførte razzia i selskapets lokaler på Åssiden i september 2020 hadde han reist til utlandet, og har siden befunnet seg der, hovedsakelig i Kairo i Egypt.

Fordi politiet ønsket å avhøre ham ble han etterlyst internasjonalt, og det var denne internasjonale etterlysningen som førte til at han ble pågrepet i Danmark. Han ble begjært utlevert og tirsdag kom han til Norge. Han ble fulgt av to fengselsbetjenter til rettssalen i Drammen.

I Buskerud tingrett onsdag ble han fremstilt for varetekt, noe han godtok. Varetektsfengslingen gjelder i første omgang for fire uker.

– Vil samarbeide

– Han sa ja til varetekt fordi han vil samarbeide med politiet og svare på alle spørsmål, sier hans forsvarer, advokat Svein Holden til Drammens Tidende i en pause i rettsmøtet.

En betingelse for at han gikk med på fengsling var at det ikke ble brev- og besøksforbud. I tingretten onsdag fikk han møte kona og et spedbarn.

For politiet har det lenge vært et ønske å få avhørt Naffas i forbindelse med saken. Han ble nemlig anmeldt for flere forhold av en rekke misfornøyde kunder av Bilhuset Øst.

– Nær ferdig etterforsket

– Saken er nær ferdig etterforsket, men på basis av hva som kommer fram i avhørene kan det bli aktuelt med ytterligere etterforskning, sier politiadvokat Fredrik Krokaas til Drammens Tidende.

Avhørene starter så raskt som mulig. Det er en siktelse på nærmere 40 punkter som han skal avhøres om.

– Når kan en eventuell tiltale være klar, og når kan i så fall en rettssak begynne?

– Vi håper å kunne være klare før utgangen av året. Vi planlegger også å forhåndsberamme saken, sier Krokaas.

På spørsmål om politiet vil foreta seg noe for å hindre at Naffas reiser til utlandet igjen så sier Krokaas at det er noe de ikke har vurdert ennå.

Skal bistå under avhør

– Naffas har ikke fått lest hele siktelsen. Derfor ønsket han ikke å forklare seg i retten i dag eller si noe om hvorvidt han erkjenner straffskyld eller ikke. Jeg skal nå gå gjennom siktelsen med ham, sier Holden.

Ettersom Svein Holden er opptatt med en større sak i lagmannsretten skal en advokatkollega bistå Naffas under avhørene.

Naffas ønsket selv ikke å uttale seg til Drammens Tidende eller stille på bilde.