Så mange dødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet

Av

Fakta om koronautbruddet i Norge.

DEL

Oppdaterte tall ved midnatt onsdag.

■ 234 dødsfall var onsdag morgen meldt til Folkehelseinstituttet (FHI), som oppdaterer sine tall én gang i døgnet. Det er én mer enn tirsdag. Gjennomsnittsalderen på de døde er 82 år. 54 prosent er menn. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

■ 8.291 personer har fått påvist smitte av koronaviruset, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) ved midnatt onsdag. Siste døgn er det registrert 23 nye smittetilfeller.

■ Gjennomsnittsalderen til dem som er registrert smittet, er 46 år. 50 prosent er kvinner.

Smittetallet, som viser hvor mange personer én person med koronasmitte i snitt smitter videre, var 0,61 for perioden 20. april til 18. mai. Dette er foreløpig det siste oppdaterte tallet.

■ I alt 51 koronapasienter var innlagt på sykehus onsdag, ifølge tall fra Helsedirektoratet. Det er samme antall som tirsdag.

■ Pasientene fordeler seg slik på de fire helseregionene: Helse sør-øst: 38, Helse vest: 3, Helse Midt-Norge: 5 og Helse nord: 5.

■ 11 pasienter fikk respiratorbehandling onsdag. Tallet har vært uendret siden lørdag.

Gjennomsnittsalderen på alle de 218 som har vært innlagt på intensivenhet, er 62 år, og 74 prosent er menn. Det er registrert 37 dødsfall ved intensivenhetene.

■ 223.045 personer var fram til midnatt onsdag testet for koronavirus.

■ Torsdag var 282 sykehusansatte i karantene på grunn av koronaviruset, ifølge VG.

(Kilder: Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet)

Ordfører-Jon er oppgitt over manglende «koronastøtte» til kulturhuset: – Dette er jo helt hull i hodet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken