Nettkonsert fra egen stue

AKUSTISK: Lars Erik Blokkhus og resten av Plumbo spiller akustisk konsert fra Blokkhus' stue fredag kveld. Det er en nettkonsert der publikum kjøper bileltt og opplever den foran sin egen PC-skjerm.

AKUSTISK: Lars Erik Blokkhus og resten av Plumbo spiller akustisk konsert fra Blokkhus' stue fredag kveld. Det er en nettkonsert der publikum kjøper bileltt og opplever den foran sin egen PC-skjerm.

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag spiller Plumbo en helt spesiell konsert. Den foregår i Lars Erik Blokkus' stue i Sande, men publikum sitter foran PC-en i sin egen.

DEL

SANDE: Konsertformatet kjennetegnes ved at publikum fysisk forlater eget hjem, løser billett ved døra og inntar posisjon foran scenen. Kanskje har de plastglasset med øl i hånda og kanskje får de øl i håret. Det siste er det i alle fall gode muligheter for om du drar på konsert med Plumbo.

Førstkommende fredag kan du velge selv hvor mye du vil danse og hvor mye, eller lite, øl du vil få i håret.

- Vi er første band som gjør dette på denne måten. Dette er i samarbeid med feat.fm og vi er testkaninen, sier Lars Erik Blokkhus til dt.no.

LES OGSÅ: Platina og gull til Plumbo

Akustisk

Å streame en konsert er ikke nyskapende. Det har blitt gjort utallige ganger tidligere. Men når en konsert nettoverføres fra Øyafestivalen, er konserten først og fremst for publikum som fysisk er foran scenen. Nettsendingen blir da et tilleggselement.

- Dette er kanskje framtida. Vi merker allerede på folk at de oftere sitter hjemme foran dataen og tar seg en øl og sitter på dataen.

Bortsett fra 12 inviterte fans i Blokkhus' stue, kan publikum befinne seg hvor som helst når Plumbo spiller fredag kveld. Tanken at langt flere skal følge Plumbokonserten på nett enn de få som har vunnet billett til Blokkhus’ kjellerstue i Sande.

- For 29 kroner og en sixpack, da får du en billig kveld på konsert. Jeg tror folk vil synes dette er annerledes. Vi arrangerer også låtene vesentlig annerledes enn det vi spiller på vanlige konserter, sier Blokkhus selv.

Underveis i konserten skal publikum også kunne chatte med bandet og andre publikummere. Plumbo feirer 15 år i år, og konserten som streames skal følge med som bonus på et planlagt "Best of"-album som slippes i mars.

LES OGSÅ: Plumbo jubler hvis de får terningkast én

- Originalt

Larry Bringsjord kjenner den norske musikkbransjen godt som leder av MTG Music og FONO, og roser Plumbos kommende nettbaserte stuekonsert.

- Det er ikke vanlig og jeg har ikke hørt om noen som har spilt fra egen stue før, så det er litt spesielt og veldig originalt, sier han.

Å ta betalt for en nettkonsert er ikke helt nytt ifølge Bringsjord, men i Norge har han ikke hørt om noen som har gjort det:

- Det er en morsom ting. En måte å prøve å få betalt for noe på. Det er kjempebra nye måter å gjøre ting på, mener han.

Bringsjord tror dette kan bli mer vanlig framover:

- Folk er mer vant til å betale for abonnement på nett nå, sier han.

Artikkeltags