Satte fyr på traller med 500 fakler: – Jeg blir fryktelig sint

HÆRVERK: Trygg Trafikk fortviler over at noen har brutt seg inn i en container de bruker til lagring av materiell til minnemarkeringen for de drepte i traffikken,  «Lys til ettertanke».

HÆRVERK: Trygg Trafikk fortviler over at noen har brutt seg inn i en container de bruker til lagring av materiell til minnemarkeringen for de drepte i traffikken, «Lys til ettertanke». Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Faklene brukes under den årlige minnemarkeringen for de drepte i trafikken.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Jeg tror de har fått seg et skikkelig bål, sier Mette Magnussen i Trygg Trafikk i Vestfold, oppgitt.

Hun er lite fornøyd med at noen hadde brutt opp en container hvor Trygg Trafikk oppbevarer utstyret til minnemarkeringen  «Lys til ettertanke».

– Det er noen som har tatt to traller og rundt 500 fakler ut av containeren og satt fyr på dem. Dette er veldig kjedelig for oss. Fortærende at folk ikke kan la ting stå i fred, sier Magnussen.

Containeren står på Torp og det var Brannvesenet i Sandefjord som gjorde Magnussen oppmerksom på hærverket.

– Brannen var slukket da vi kom. Det er bare en av våre folk som observerte at det ble gjort hærverk. Det virker som noen rampestreker, sier Jon Arne Hansen i Sandefjord brann og redning.

Vil koste dyrt

Uansett om det er rampestreker eller ikke, vil dette koste Trygg Trafikk dyrt.

– Vi har ikke forsikring. Jeg regner med at total verdi på dette er cirka 25 000 kroner, sier Magnussen som har brukt deler av søndagen på å rydde opp.

– Ja, det er ikke bare kostnader, men også mye ekstra arbeid. Vi må skaffe en container for å fjerne de nedbrente trallene. De er veldig tunge, så det er ikke bare å få dem i bilen, sier Magnussen.

BRENT: Det ble satt fyr på to slike traller.

BRENT: Det ble satt fyr på to slike traller.

– Vil ha tips fra deg

Hun forteller at de har brukt containeren på Torp til lagring av materiell i 15 år, uten at det har skjedd noe galt.

– Containeren var forsvarlig låst. Hengelåsen går ikke an å klippe. De har brutt opp armer på låsemekanismen på døra. Dette er så unødvendig. Jeg kjenner at jeg blir fryktelig sint, sier Magnussen.

Hun skal ta kontakt med politiet i løpet av mandag.

– Jeg vil også veldig gjerne ha tips fra publikum, hvis noen har sett noe, sier Magnussen.

Artikkeltags