DRAMMEN: Hjelpeorganisasjonen CARE og Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har inngått en samarbeidsavtale for årets TV-aksjon.

LES OGSÅ: TV-aksjonskrise på Åssiden – leter febrilsk etter områdeleder

– NKS fylkeslag, lokallag og medlemmer er oppfordret til å stille opp for TV-aksjonen. NKS Buskerud har tatt utfordringen og vil blant annet være døråpner og vil spre informasjon om CARE og TV-aksjonen i alle sine kanaler samt gjennomføre aktiviteter i forkant av aksjonen, opplyser fylkesleder NKS, Gunhild Figenschau, i en pressemelding.

– CAREs internasjonale arbeid for kvinner engasjerer Sanitetskvinnene, og i år vil de stille ekstra opp for TV-aksjonen søndag 20. oktober, legger hun til.

Norske Kvinners Sanitetsforening Buskerud har over 30 lokalforeninger, med 2300 medlemmer og er en stor kvinneorganisasjon i Buskerud.

– Vi ønsker å bidra i årets TV-aksjon og har lenge vært med i planleggingen både i fylket og i kommunene rundt i Buskerud, skriver fylkeslederen videre.

Med TV-aksjonen skal minst 400.000 kvinner i noen av verdens mest sårbare områder kunne skape et bedre liv for seg og sine. Kvinnene skal gis muligheten til å jobbe, spare og låne, delta i samfunnet, og bestemme over sin egen kropp.

TV-aksjonen 2019

Har vært gjennomført hvert år siden 1974 og er blitt en tradisjon i Norge

Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige

Totalt er det samlet inn ni milliarder kroner

TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

TV-aksjonen skal bidra til at kvinner får økonomisk frihet, rett til å bestemme over sin egen kropp og mulighet til å få sin stemme hørt

Årets aksjon arrangeres søndag 20. oktober

7000 frivillige over hele landet organiserer TV-aksjonen gjennom 600 kommune- og bydelskomiteer. 

100.000 bøssebærere landet over skal banke på 2,3 millioner dører denne dagen

Fylkesleder for TV-aksjonen i Buskerud er Invild Buhaug