Gå til sidens hovedinnhold

Seieren glapp i nord for Godset

SIF var på god vei mot årets andre borteseier, men trepoengeren glapp på slutten i nord.

TROMSØ: Det endte til slutt 1–1 mellom Strømsgodset og Tromsø i fotballens eliteserie på Alfheim stadion søndag kveld.

Godset var til tider best i første omgang, og hadde blant annet et stangskudd ved Fred Friday. Men det sto 0–0 ved pause.

Etter hvilen tok gjestene ledelsen etter en scoring av SIFs målfarlige midtbanespiller Johan Hove, etter en praktfull pasning av Herman Stengel. De marineblå var også best mesteparten av andre omgang.

Men sju minutter før slutt utlignet Tromsø ved Ebiye Moses, etter at Godset tilsynelatende hadde god kontroll på kampen.

– Kjempesteg for oss i riktig retning på bortebane. Vi var tidvis veldig gode, og klarte å skape sjanser. Det var surt at vi ikke klarte å hindre Tromsø i å score selvfølgelig. Bittert at vi slapp inn det målet, sier Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery.

Traff stanga

Kampen åpnet ganske rolig, men så slo Tromsø til med en dobbeltsjanse etter tre minutter. Først reddet Strømsgodset-keeper Morten Sætra da August Mikkelsen kom igjennom. Deretter var stopper Niklas Gunnarsson redningsmann på streken, etter et skudd fra Zdenek Ondrasek. Meget nær 1-0-ledelse for vertene.

Tromsø fortsatte å være farlige. Etter ni minutter fyrte Ondrasek av igjen, og igjen vartet Sætra opp med en fin redning. Det ble for store åpninger i Godsets forsvar.

Så var det SIFs tur til å komme til en stor sjanse. Etter et fint forarbeid av Tobias Fjeld Gulliksen var spissen Fred Friday igjennom. Skuddet traff utsida av stolpen – en kjempemulighet. Spillet bølget fram og tilbake.

I det 21. minutt var Halldor Stenevik på farten i Tromsøs forsvar. Høyrevingen kom seg helt på femmeteren nesten, og avslutningen føk like utenfor. I denne perioden klarte Strømsgodset og få til et godt press mot TIL-målet, pluss mye ballinnehav.

Fram mot pause hadde Strømsgodset god kontroll på kampen, men det siste lille manglet ved å omsette dominansen i form av scoringer.

Hove scoret

Innledningen på andre omgang ble noe tam fra begge lag. Tromsø var kanskje litt mer på hogget, og kom til et par halvsjanser. Strømsgodset ble tidvis litt baktunge.

Men så kom SIF seg høyere opp på banen da timen var passert på matchuret. Midtbanegeneral Herman Stengel fant Johan Hove med en lekker pasning. Hove var i god posisjon litt til høyre og skjøt hardt inn i det lengste hjørnet. 1–0 til bortelaget i det 61. minutt.

Skulle Godset holde unna og ta en etterlengtet seier på bortebane?

Da kampen beveget seg inn i det siste kvarteret hadde Strømsgodset tilsynelatende god kontroll. Laget kjempet heroisk i forsvar og ryddet unna det som kom fra Tromsø.

I denne fasen av kampen fikk Godset noen fine kontringsmuligheter, som det nesten ble store sjanser ut av.

Ti minutter før slutt kunne Hove fort blitt tomålsscorer, men TIL-keeper Jacob Karlstrøm fikk avverget til corner.

Men litt ut av ingenting utlignet Tromsø til 1–1 etter 83 minutter. Lars Espejord skjøt et hardt skudd som Godset-keeper Morten Sætra måtte gi retur på. Ebiye Moses var frempå og satte returen i mål fra kort hold. En kalddusj for SIF.

På slutten skapte begge lag noen brukbare sjanser, men det ebbet ut med 1–1.

Kampfakta Tromsø-Strømsgodset

Fotball. Eliteserien menn:

Tromsø-Strømsgodset 1-1 (0-0).

Alfheim stadion, 2040 tilskuere.

Mål: 0-1 Johan Hove (61), 1-1 Ebiye Moses (83).

Kommentarer til denne saken