Gå til sidens hovedinnhold

Seksmåls halloweenfest på Gamle Gress

Strømsgodset var skummelt gode mot et gulljagende Molde søndag kveld.

DRAMMEN: Molde er på jakt etter gull og etter et tap mot Bodø/Glimt i midtuken kom de til Drammen med klare planer om en trepoenger mot et Godset-lag som nesten kun har æren å spille for.

De første minuttene virket det som det var Godset som jaget etter gull – drammenserne var påskrudd og aggressive både med og uten ball, men det var gjestene som skulle juble først.

I det 14. minutt fant ballen veien inn i nettet. Ohi hadde et hav av rom på høyresiden og satt fart langs kanten. Toppscoreren så opp og fant Ola Brynhildsen inne i feltet som skled ballen inn. Dommeren blåste umiddelbart for offside, men på reprisene kunne vi se at Godset skal være veldig glade for den avgjørelsen.

20 minutter spilt og Fred Friday fosset fremover med ballen. Nigerianeren virket veldig sugen på å få slutt på den tre måneder lange måltørken denne kvelden. Han kom seg inn på høyresiden av 16-meteren og vippet ballen inn i feltet. Ballen ble halvveis avklart men fant omsider veien til Jonathan Parr som sto på straffemerket. Venstrebacken fikk vendt opp og skutt – over og opp til GodsetUnionen.

Litt over halvveis av omgangen kunne man se reservekeeper Morten Sætra ta av seg på siden. Eurosports kommentator sa Myhra hadde vondt i hodet. Det betød at Sætra skulle få sine første eliteserieminutter siden 2019.

33 minutter spilt skal det på ny bli jubel på Marienlyst. Tobias Gulliksen mottok ballen sentralt i banen og fintet seg fremover. Unggutten kom til en avslutning som Moldes Linde må i full strekk for å redde. Ballen havnet omsider hos Friday som satt ballen i mål – spissen lå i offside og måtte vente noen minutter til for å få slutt på måltørken.

Og det var ikke mange minuttene han måtte vente. For i det 37. minutt var han nok en gang på vei inn i bakrommet til Molde. Det spottet Kreshnik Krasniqi som sendte en perfekt stikker til Godsets toppscorer. Friday var sikker som banken og knallet ballen til side for keeper. 1–0 til Godset.

Og de neste minuttene skulle det rakne helt for moldenserne. Lars Vilsvik ble spilt opp på høyresiden etter en herlig ball fra Krasniqi, backen headet ballen inn til Hove som prøvde seg på en volley. Ballen trillet mot mål, og Sinyan prøvde forgjeves å få tak i kula – den endte opp i mål og SIF doblet ledelsen.

Og de marineblå skulle ikke si seg fornøyde med omgangen før de skulle score ett mål til. Tobias Gulliksen hadde vært knallgod denne kvelden. I en duell mot gjestenes Etzaz Hussain var konnerudgutten knallsterk og vant ballen. Han kom seg inn i feltet, men før han fikk avsluttet ble han felt av Hussain. Klart straffespark. Herman Stengel satt ballen på merket og banket inn kampens tredje mål.

3–0 – hjemmelaget lekte seg mot Molde i første omgang.

Andre omgang

Molde virket preget etter førsteomgangen og det var litt rot hver gang de hadde ballen, men de skulle uansett komme seg til omgangens første sjanse.

Gjestene klarte å spille seg imellom sentralt i banen, før Magnus Wolff Eikrem fant Brynhildsen på vei inn i boksen. Moldes nummer 22 var alene med Sætra, den 198 centimeter høye spissen ble for stor for angriperen – reservekeeperen reddet.

I det 56. minutt var Friday på vei i bakrom igjen. 26-åringen kjempet mot Martin Bjørnbak og var kjappere enn stopperen. Molde-spilleren måtte dermed ty til ulovlige midler for å stoppe Friday og felte spissen. Dommer Sivert Amland mente Godset ble fratatt en målsjanse og belønnet Bjørnbak med en tidlig tur i dusjen. Rødt kort og Molde redusert til 10 mann.

Godset klarte for det meste å holde kontrollen i kampen og jammen skulle de få seg noen mål i denne omgangen også. Halldor Stenevik hadde gjort ganske så lite før han fikk ballen ute på høyresiden i det 75. minutt. Innlegget var presist mot en som hadde vært veldig synlig denne kvelden. Tobias Gulliksen satt kampens fjerde mål.

Og helt på tampen ble det jaggu to til. Innbytter Valdimar Ingimundarson sentret til en annen innbytter – Kristoffer Tokstad sørget for 5–0 til Godset. Og like etterpå skal Tobias Gulliksen sette kampens siste. Publikum mottok knask, mens Molde mottok knep – Godset vant 6–0 og Moldes gullhåp er nesten lagt i grava.

Kampfakta Godset - Molde

Strømsgodset – Molde 6-0 (3-0)

Mål: 1-0 Fred Friday (37), 2-0 Johan Hove (41), 3-0 Herman Stengel (str. 45), 4-0 Tobias Gulliksen (75), 5-0 Kristoffer Tokstad (90), 6-0 Gulliksen (90).

Dommer: Sivert Amland.

Gult kort: Jonathan Parr, Strømsgodset, Etzaz Hussain, Molde.

Rødt kort: Martin Bjørnbak (56), Molde.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra (Morten Sætra fra 29.) – Lars Vilsvik, Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Jonathan Parr (Thomas Grøgaard fra 64.) – Johan Hove, Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi (Jack Ipalibo fra 83.) – Halldor Stenevik (Kristoffer Tokstad fra 83.), Fred Friday (Valdimar Ingimundarson fra 83.), Tobias Gulliksen.

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde – Erling Knudtzon (Eirik Ulland Andersen fra 68.), Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan, Kristoffer Haugen – Sivert Mannsverk (Magnus Grødem fra 79.), Etzaz Hussain (Rafik Zekhnini fra 46.) – Emil Breivik, Magnus Wolff Eikrem (Fredrik Sjølstad fra 59.), Ola Brynhildsen (David Fofana fra 68.) – Ohi Omoijuanfo.

Kommentarer til denne saken