(Vestby Avis)

– Jeg har fått 15 henvendelser fra folk som er interessert i å kjøpe den, men denne her kan ikke selges til hvem som helst. Jeg ønsker at den nye eieren har en plan for hva man skal gjøre med den, sier Bård Bergsjø, som bor på Randem i Vestby.

Han er nypensjonert og klar for å skilles fra den gamle varebilen, om den riktige kjøperen melder seg. Det var en gang en Citroën C15E 1992-modell, som ble bygget om til en katt i forbindelse med reklame for kattemat.

Bilen ble utrolig nok godkjent for bruk på veien, og har vært EU-godkjent frem til Bergsjø avregistrerte den i 2018.

– Den er litt uhåndterlig, det må jeg si. Den kan være vanskelig å rygge med og parkere. Så om man er på jakt etter en snerten liten bruktbil blir denne feil.

Han forteller at han knapt har kjørt ti mil med den siden han fikk bilen da den ikke er så god å kjøre, men også at den i utgangspunktet ikke er så dyr i drift.

– En slik varebil bruker vel kanskje 0,7 liter på mila. Men så byr jo selve katten på litt luftmotstand, så det går nok fort en liter, sier Bergsjø.

En drøm

Bergsjø kjøpte bilen av selskapet som sto bak da de var ferdige med reklamestuntene sine i 2002.

– Da hadde bilen stått ute og forfalt i mange år og jeg brukte en liten formue på å få satt den i stand og EU-godkjent.

Han ville gjøre noe ut av kattebilen, og hyret også inn en forfatter og en kunstner for å lage en barnebok.Den ble ikke kjøpt opp, og siden har prosjektet stått litt på stedet hvil.

– Jeg har ikke gitt opp enda, men jeg har for mange andre prosjekter, så derfor vurderer jeg å selge den. Bilen ble sist EU-godkjent i 2016, men den har ikke vært kjørt etter det og jeg avskiltet den i 2018. Jeg vil gjerne få gjort noe med den og selger den gjerne hvis noen har en bra idé eller jeg kan inngå et kompaniskap. Uansett så er det ikke hensiktsmessig at bilen bare står uten bli brukt.

Ukjent territorium

Bergsjø har lagt ut bilen til salg for 251 100 kroner. Om det er riktig prising av en slik bil har han ikke peiling på.

Dette er Norges eneste bil som er godkjent ombygd til katt, så det er ikke noe tilsvarende jeg kan sammenligne med.

Derfor er han veldig spent på om han får omplassert pusen, som sikkert kunne tenke seg å strekke litt på hjula.