– Seminaret i Drammen skal gå som planlagt. Det er en unik mulighet til ulike mennesker med forskjellige meninger å sitte sammen og finne effektive løsninger på ekstremisme og terror, sier Mohammad Mostafaei, leder for organisasjonen Universal Tolerance (UTO), som står bak arrangementet.

Han startet UTO i 2012. Den ikke-statlige organisasjonen jobber med menneskerettigheter på globalt nivå fra sitt hovedkontor på Bragernes i Drammen.
 

– En livsviktig kamp

– Vi vil ikke vise noen Muhammad-karikaturer på utstillingen fordi vi ikke trenger å provosere flere. Tvert imot trenger vi å invitere dem til å tenke og diskutere og vise toleranse.

– For meg er det å holde slike seminarer en måte å kjempe mot terrorisme og ekstremisme. Det er en livsviktig kamp som jeg aldri kommer til å gi opp, sier Mostafaei.

– For å forsvare vårt samfunns trygghet må vi stå sammen og vise at vi er ikke redde. Vi må stå sammen og kjempe mot terror av alle slag.

LES OGSÅ:  Vei ble stengt etter front mot front 

Fordømmer angrep

– Mennesker som tror på fred og har respekt for menneskerettigheter, kan aldri forsvare terrorangrep.

– Vi i Universal Tolerance fordømmer angrepet mot ytringsfriheten i København.Vi tror på respekt til alle religioner og tanker slik som vi tror på respekt til ytringsfrihet, sier Mostafaei.

– Vi vil ta kontakt med politiet slik at vi kan ha en akseptabel sikkerhet rundt arrangementet. Vi frykter ikke at noen vil angripe utstillingen eller deltakerne. Vi vil ikke fornærme eller provosere noen, vi vil bare vise at ytringsfrihet er viktig, og at det er bra å vise respekt for andres meninger og tanker.

– Vi skal aldri la at den verdifulle ytringsfriheten i Norge og andre land bli begrenset på grunn av terror og redsel. Å begrense ytringsfrihet er som å begrense pusting og det betyr kveling.

– Hvis vi er redde er vi ikke frie. Å være redd kan føre til at ekstremister vinner og tar over frihet og demokrati, sier Mostafaei.

40 tegninger

Utstillingen av de 40 karikaturtegningene vil henge i Drammens Teater den 26. og 27. februar, og avsluttes med et seminar og en paneldebatt om ytringsfrihet.

LES OGSÅ: PST vurderer karikaturutstilling