Senterpartiets Magnus Weggesrud gjør et forsøk på å forklare hvordan Senterpartiet vil oppløse Viken fylkeskommune. Det er stort sett bare tomme ord og bortforklaringer.

Han varter opp med kjente slagord og gjentar tidligere budskap om at Sp skal oppløse Viken. Det er godt de fortsatt står ved det, men Weggesrud svarer ikke på flere av de problemstillingene jeg tok opp i mitt innlegg i samme avis.

LES ORDVEKSLINGEN OM VIKEN HER:

Les også

Er Senterpartiets ønske om å oppløse Viken en valgkampbløff?

Les også

Svarer Kierulf: Når Viken løses opp vil Røyken og Hurum bli en del av Akershus

Senterpartiet sa tidligere de vil gjenopprette de tre gamle fylkene, men nå skriver Weggesrud det ikke blir slik. Det Senterpartiet vil er å opprette tre nye fylker. Røyken og Hurum er en del av Akershus, så det blir i så fall et redusert Buskerud Weggesrud vil ha.

Fremskrittspartiet vil om vi ikke får flertall for en nedleggelse av fylkeskommunen støtte en oppløsning. Men da er det en del vesentlige spørsmål som må avklares.

For eksempel fordeling av verdiene. De tre tidligere fylkeskommunene gikk inn med veldig ulik økonomisk bagasje. Velgerne fortjener å få vite mer om hvordan fylkesrådet i nåværende Viken eventuelt vil fordele dette på tre nye, det vil si de tre gamle, fylkeskommunene. Eksempelvis er Vardar-aksjene gamle Buskerud hadde vesentlige inntekter fra blitt fordelt til kommunene.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har vært veldig tydelig på at om Viken skal oppløses, må fylket gjøre dette selv. Stortinget skal bare innvilge en søknad derfra om flertallet i Viken ønsker oppløsning. Da er det merkelig at fylkesrådet, som Senterpartiet er en del av, etter snart to års drift, ikke har startet noe arbeid i fylket for en oppløsning.

Ingen ting er påbegynt. Ingenting er utrettet, men dette skal visstnok skje innen et år etter valget. Fylkesrådet må i de minste ha noen skisser til hvordan dette skal gjøres, men fortsatt sitter Olav Skinnes (Sp), Tonje Brenna (Ap) og Anne Beathe Tvinnereim (Sp) helt stille. De sier ingen ting.

Fremskrittspartiet vil invitere Senterpartiet med på å få lagt ned Viken fylkeskommune så fort som mulig etter valget. Ved å overføre oppgavene fra fylkeskommune til kommunene, kan vi flytte tjenestene nærmere folk. Det vil være langt mer konstruktivt enn å opprette tre nye fylkeskommuner slik Senterpartiet vil.


Andre saker på dt.no:

Lokale kjendiser i «Skal vi danse»: – Jeg våknet av at jeg var støl oppå tærne