DRAMMEN: Mandag 10. april braker Eliteserien løs, og Strømsgodset skulle etter planen møte Lillestrøm på Åråsen stadion, klokken 17.

Lørdag kveld ble det kjent at 10 av spillerne på Strømsgodset har fått påvist korona. Dermed har det vært usikkert om laget fra Drammen blir å se på gressmatta.

Nå bekrefter NFF i en pressemelding at serieåpningen mellom Godset og Lillestrøm blir utsatt.

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn skriver i pressemeldingen at fotballkamper skal avgjøres på et sportslig grunnlag.

– Sykdom og skade er selvfølgelig en del av fotballen, og det må og skal sitte langt inne å utsette kamper særlig på dette nivået. Sykdomsomfanget her er imidlertid så stort at utsettelse ble utfallet.

Når kampen skal spilles fastsettes sammen med rettighetshaver og klubbene i løpet av kommende uke, skriver de i pressemeldingen.

– Kjedelig situasjon

Daglig leder i Strømsgodset, Magne J. Nilsen bekrefter overfor Drammens Tidende at flere av spillerne har nedsatt allmenntilstand.

– Spillerne har merket sykdommen i varierende grad, og klubblegen har vært svært tydelig på at vi må ha respekt for dette, med tanke på senskader.

Nilsen forteller at to i støtteapparatet har testet positivt for korona, i tillegg til de ti spillerne.

– Det har økt med to smitta hver dag gjennom påsken, men jeg har per nå ikke hørt om flere tilfeller. Dette er en svært kjedelig situasjon, og det er viktig for oss å få kontroll.

Utsatt seriestart

– Det er mange som hadde gledet seg til seriestarten i morgen, og mange er derfor berørt av at kampen er utsatt. Men det viktigste er å ivareta helsen til de smittede, forteller Nilsen til avisa.

Han beskriver det hele som utrolig trist.

– Dette sykdomsbildet eskalerer voldsomt fort. Så vi må lytte til det medisinske støtteapparatet.

LES OGSÅ: Dette gjør kjendisene i påsken: – Det var varmt og heftig

LES OGSÅ:Enersen er Godsets «gaselle»: – Aldri jobbet med noen som løper lettere

LES OGSÅ:MIF i seriestart 2. påskedag: – Jeg elsker å være en del av kamper som betyr noe