Gå til sidens hovedinnhold

Kongen av Instagram med ny TV-serie

Artikkelen er over 4 år gammel

Espen P.A Lervaag har gjort suksess både på Instagram og TV. Nå er han ute med en helt ny serie.

HURUM: TV-serien «Maniac», som Lervaag har skrevet og spiller i, ble solgt til Hollywood. Nå har han laget ny TV-serie som hadde premiere 17. februar.

LES OGSÅ: Kan vinne hus til fire millioner

– Det mest useriøse settet jeg har vært på

«I dag med Espen P.A. Lervaag» er et lavbudsjetts panelprogram, hvor ukens hendelser diskuteres på en humoristisk måte. Stikkordene for den første episoden var onani, Farmen Kjendis og Nord-Korea. Med andre ord et rimelig bredt spekter.

Den første episoden ble gjestet av komiker Jonis Josef, som forrige uke var å se på «Nytt på nytt».

– Dette er det mest useriøse settet jeg har vært på, melder han lattermildt på klappstolen i «studioet» til Lervaag.

For i fredagens episode befinner Lervaag seg nemlig i Bogstadvannet i Oslo, som ble brukt av et turistbyrå i Latvia for å promotere Latvia.

– Det er moro, dette er noe helt annet. Dette er på en måte det jeg egentlig har drevet med mest, forteller Lervaag selv, som blant annet har vært tekstforfatter for «Torsdag kveld fra Nydalen» og «Else».

LES OGSÅ:

Les også

Skapte guddommelig stemning på teateret

Umiddelbar humor

Produksjonsteamet består av Lervaag selv, en tekstforfatter og en kameramann.

– Vi er rigget mer som en nyhetsredaksjon, enn en TV-redaksjon. Hvis det skjer noe gøy, så må vi være kjappe og lage en sak når det skjer. Vi må kunne dra ut å lage noe med én gang, i stedet for å gå gjennom mange ledd, forteller Lervaag.

Han forteller at produksjonen derfor ikke koster særlig med penger, og at poenget med serien er å lage den gjennom hele uka, før den kommer som en oppsummering på fredager.

– Internett er raskt, og folk er raske med vitser. Man må dunke det ut kontinuerlig, og prate om det kjapt i panelet. Det er en ganske ny form å gjøre det på, litt YouTube-aktig. Folk aksepterer at det ikke er sånn kjempebra produsert hvis det er umiddelbart, mener Lervaag.

LES OGSÅ: Komikertrio til Svelvikspillet

 

50.000 følgere på Instagram

Siden Drammens Tidende tok en prat med Lervaag i oktober, har han fått nesten 40.000 flere følgere på Instagram. Huringen bikket nettopp 50.000 følgere, og har derfor 10.000 følgere mer enn statsminister Erna Solberg, som ofte er offer for vitsingen til Lervaag.

– Jeg har mer makt enn Erna i sosiale medier-verden. Det sier sitt. Kanskje jeg skal starte en bevegelse i opposisjon mot Erna, sier Lervaag spøkefullt.

Han håper og tror at statsministeren, i likhet med andre som blir latterliggjort, tar det hele med godt humør. Han ble blant annet invitert som konferansier på KrFs julebord i fjor, i kjølvannet av at han hadde vitset om Knut Arild Hareide. Lervaag måtte dessverre takke nei, da han ikke var tilgjengelig, men synes det var morsomt å bli spurt.

LES OGSÅ: Lager teater av flyktningkrise

Erna-fan

Selv om statsministeren får gjennomgå hyppig i Lervaags kanaler, forteller han at han liker Solberg godt.

– Erna Solberg altså, makan til person som byr så mye på seg selv, hun må jo ha litt humor. Jeg er Erna-fan, uten å være veldig enig i alt hun driver med. Jeg synes Erna som person er veldig bra, sier Lervaag.

Han forteller at det hadde vært veldig stas å få møte på Solberg, og skulle gjerne hatt henne som gjest i programmet sitt.

– Det skal vi prøve å få til, sier han optimistisk.

I etterkant av premieren har Lervaag fått gode tilbakemeldinger, ifølge han selv.

– Jeg fått veldig mye hyggelige meldinger, det tydelig at folk har fått det med seg, sier han.

I dag var han på God Morgen Norge.

LES OGSÅ: Top Model-Benedicte på catwalken i New York Fashion Week

Kommentarer til denne saken