Gå til sidens hovedinnhold

Seriøst Sørensen? Var det alt du klarte å få ut av intervjuet med kommuneoverlegen?

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Drammens Tidende 21. mars kommer varaordfører Ståle Sørensen ut med sin åpenbare skepsisover livstro og kommuneoverlege John David Johannessens utøvelse av sitt yrke.

Markeringsbehovet synes enormt. Hva som helst for et oppslag, også i håp om tilsvar fra andre. Holde seg lengst mulig ute i mediebildet er målet. Middelet er denne gangen et intervju med kommuneoverlege John David Johannesen.

Det verste er Sørensens utsagn i seg selv, ikke det at sånne holdninger kommer fram.

Det er vel å anta at Sørensen mener det er nødvendig å sikre begrensede muligheter til å tilhøre en religion blant visse yrkesgrupper, eller tenker han å gå grundigere til verks?

En fagperson kunne jo tenkes å tilhøre en trosgruppe som har hemmelig agenda om en nå velger å tro at bønn er en viktig del i det å takle sykdom eller vanskelig livssituasjoner?

Seriøst Sørensen? Var det alt du klarte å få ut av intervjuet med kommuneoverlegen?

En får da i hvert fall håpe at de fleste kan kjenne seg igjen i tankegodset meddelt i intervjuet, og det uansett egen tro, yrkesgruppe eller religion.

En skal ikke se bort fra at Sørensen tenker at skal en få ha en livstro samtidig med arbeid, ja da må det nesten vurderes på lik linje som utdanningen. Kanskje en nemnd, Sørensen?

Jeg kan nevne mange land på hele jorden hvor Sørensens utsagn ville fått støtte i hopetall fra disses myndigheter. Ja, der folk ikke får arbeid eller blir tildelt stillinger fordi de tilhører feil folkeslag, feil tro, feil kjønn, ja, alt som øvrigheta i de landene mener kan skade den nødvendig styring av et land og innbyggerne.

I så måte er Sørensen i godt selskap, bare ikke i Norge der han selv faktisk driver sin politikk.

Gjelder din tvil Folkehelseinstituttet også Sørensen? De som står som de ansvarlige for det å ha etablert og rangert risiko og tiltak nødvendig i hele landet, gitt smitteraten? Eller kan du ikke uttale deg her fordi det ikke er offentliggjort et livssynsregister? Sikkert trist da å melde for Sørensen at Lov om personvern allerede har eksistert en stund i vår del av verden.

Det er flere problemer jeg ser i oppslaget om Sørensen. Først og fremst at selveste varaordføreren Sørensen i Drammen går ut med slik skepsis. Dernest, at han så åpenlyst betviler en persons yrkesetikk innenfor et vitenskapsfelt. Sist men ikke minst, stiller seg tvilende til en persons spesifikke kompetanse fordi man har en livstro.

Jeg har sagt mang en gang at man må stole på fagpersonene i denne covid-situasjonen. Johannessen er en av dem.

Hvem skal vi ellers stole på under denne pandemien? Ståle Sørensen?

Les også:

Les også

Studerte helbredelse med bønn: – Synes det er fascinerende

Les også

Simon Nordanger: – Jeg ble fly forbanna

Les også

– Blir skeptisk når en lege sier at han tror på bønn som en kur

Les også

Full strid om tiltak: – Her må du vurdere din egen rolle som politiker

Kommentarer til denne saken