Serverte ministeren vin til frokost

  Av
  Artikkelen er over 3 år gammel

  Ragnhild Lie og Atle Sivert Tærum vil selge egenprodusert vin fra gården i Skotselv. I går drakk de frokost med ministeren.

  DEL

  – Vi sendte en e-post til Sylvi Listhaug for noen uker siden og inviterte henne til å komme på besøk. Vi vil jo gjerne vise fram hva vi driver med, sier Tærum til Bygdeposten.

  Avgjørende

  Det har vært dyrket frukt på gården i all tid. For 12 år siden tok de et nytt skritt og begynte å produsere plommegløgg. Seinere er dette utviklet videre til flere viner.

  – Hvis vi skal fortsette med dette må vi få lov til å selge egne produkter fra egen gård. Gjerne også på Bondens Marked. Det vil være avgjørende for at jeg fortsatt kan være heltidsbonde, sier vinfarmeren på Skott gård.

  De leverer allerede edle dråper til restaurantbransjen samt frukt og bær til Coop, men er avhengig av å komme nærmere sluttbrukeren for å få en forsvarlig økonomi.

  Ute på høring

  Helse- og omsorgsdepartementet har ute en høring der de foreslår å endre alkoholloven slik at Lie, Tærum og andre i samme situasjon, får lov å selge egenproduserte varer fra egen gård. Høringsfristen går ut 22. september.

  – Vi håper dette er i orden fra neste år, sier Sylvi Listhaug til Bygdeposten som synes det var veldig hyggelig å «drikke frokost» i Eiker.

  – Men, jeg skal nok begynne og drikke seinere på dagen neste gang, sier hun og ler.

  LES OGSÅ: Godset i sluttfasen om en overgang for Pedersen

  Nye muligheter

  Landbruks- og matministeren mener det er viktig for regjeringen og legge til rette for ny og økt produksjon på norske gårder.

  – Vi trenger flere heltidsbønder som kan leve av gårdens ressurs. Dessuten er det viktig at disse produktene blir lettere tilgjengelig for forbrukerne. Det er jo ikke lett å komme inn i hyllene på Vinmonopolet, sier hun.

  – Det er vel og bra men da må ministeren slutte å knipe på andre områder. Husk at ei blåbær er blå på utsiden, men grønn inni. Husk de grønne verdiene, oppfordrer Atle Sivert Tærum.

  LES OGSÅ: Ny E18 i fare

  Dagfinn (70) fikk hjerteinfarkt på Marienlyst