DRAMMEN: Det 17. verdenscuprennet i sprintlangrenn på Bragernes torg avvikles tirsdag med prolog kl. 11.30 og finaleheat fra kl. 14.00.

Ikke mange meterne unna kunne man mandag høre mye støy fra arbeidet med den nye bybrua.

Tar pause

Prosjektsjef, Tommy Iversen, forteller at de holder på med fundamentering til ny bybru, men at det skal tas en pause fra støyende arbeidet under Skisprinten.

– Vi kommer til å ta hensyn til direktesendingene i morgen, så det blir verken spunting eller peling i dette tidsrommet. Det vil foregå arbeid, men ikke som forstyrrer Skisprinten. Vi tar hensyn, sier Iversen til Drammens Tidende.

Han forteller at de har hatt god dialog med arrangøren om dette.

– Vi har planlagt annet type arbeid i mellomtiden, som gjør det at det ikke medfører noen unødvendig stans i arbeidet, sier Iversen.

Utfordringer

Støy blir derfor ikke et problem under tirsdagens arrangement, men snøværet kan by på utfordringer. Mandag kom det centimeter på centimeter med snø, noe som har gjort at arrangøren har kalt inn til et ekstraordinært møte

– Vi hadde et ekstraordinært møte søndag kveld der det meldte snøværet/nedbøren var tema. For å få best mulig forhold med faste løyper søker vi nå kommunen for å drive ekstra arbeid med preparering natt til tirsdag, som skal være en formalitet, sa skisprintsjef Arne Madsen mandag morgen.

Skisprint-arrangøren skal altså etter planen preparere løypene jevnlig hele det neste døgnet.

– Ja, det gjelder å få lufta ut av snøen. Da blir det mest mulig faste løyper, melder Madsen.

LES OGSÅ: Fikk medalje for Vibeke Skofterud-rennet: – Nedoverbakken på slutten var ekstra morsom