LIER: Den 45 år gamle kvinnen risikerer fengselsstraff om hun dømmes for å ha motarbeidet en aktør i rerttsvesenet.

Bakgrunnen er at påtalemyndigheten mener 45-åringen har sendt en sms til en kvinne. Sms-en ble sendt på vegne av kvinnen som er tiltalt for å ha drept sin mann Per Gunnar Aasheim i mars i fjor. Den nå tiltalte kvinnen ble bedt om å kontakte en kvinne som igjen ble bedt om å kontakte kusina til den drapssiktede

LES OGSÅ: Nekter straffskyld

Si minst mulig

Hun skulle be henne om å holde seg til sin første forklaring.

"Ikke endre på noe og ikke rote seg inn i nye forklaringer. Skal si minst mulig og huske minst mulig til politiet.".

Videre fikk hun beskjed om å si at hun ikke husket mye i et forestående avhør av politiet i Polen.

Avhør skulle foretas i forbindelse med etterforskningen av straffesaken mot Aasheims kone. I tiltalen som er tatt ut av statsadvokat Trude Elisabeth Sparre, står det at beskjeden ble gitt på vegne av Aasheims kone. På tidspunktet beskjeden ble gitt, satt kvinnen varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll.

Motarbeiding av rettsvesenet straffes med fengsel inntil fem år. Saken mot den 45 år gamle kvinnen skal behandles i Drammen tingrett fredag 19. desember.

LES OGSÅ: Sendte tekstmelding til medsiktet kusine

Dette er saken:

På morgenen onsdag 27. mars 2013 ble en 57 år gammel mann funnet død i en utbrent bil på en avsidesliggende parkeringsplass i Lier. Mannen ble funnet av turgåere.

Mannen ble funnet død i sin kones (52) BMW kabriolet.Under et politiavhør som vitne, ble konas status endret til siktet. Hun er siktet for forsettlig drap på ektemannen.

Ekteparet var i en konflikt i forkant av dødsfallet. Paret var i ferd med å flytte hvert til sitt, og konflikten handlet om fordeling av barna mellom ektefellene etter samlivsbruddet.

I forbindelse med denne konflikten søkte den 57 år gamle mannen og barna tilflukt på krisesenter i en periode.

Den 52 år gamle kvinnen erkjenner ikke straffskyld, og avviser at hun har noe med mannens dødsfall å gjøre.

LES OGSÅ: Nye bevis i Tranbydrapet