DRAMMEN: Da er bunnlaget Jerv motstander kl. 18.00.

Strømsgodset slet midt på sommeren med fire strake kamper uten seier og kun ett mål i juli. I siste match mot Sarpsborg 08 (H) 7. august fikk SIF det endelig til å løsne ved å vinne 3–1 etter mål av Lars Vilsvik, Herman Stengel og Ernest Boahene. Deretter har de marineblå hatt 14 dagers spillepause.

Etter 17 spilte kamper ligger Godset på 7. plass med 25 poeng, og det ser bra ut med tanke på å sikre plassen i Eliteserien. Men det er bare seks poeng ned til Sarpsborg 08 på kvalikplassen.

Til direkte nedrykk er det mye mer poengmessig. Søndagens motstander Jerv ligger på 15. plass (øverste nedrykksplass), og er elleve poeng bak Godset. Skulle drammenserne vinne i helga så er avstanden til Grimstad-laget hele 14 poeng. Det bør være betryggende, mens ved borteseier vil det «bare» være åtte poengs forskjell.

Så dette er en gyllen mulighet for Strømsgodset til å hekte av Jerv for godt, og samtidig ta revansj for 1–0-tapet (B) for det nyopprykkede laget i serieåpningen i vår.

For første gang siden 1987 spiller SIF en offisiell hjemmekamp mot Jerv. Da ble det 0–0 i 1. divisjon.

Å vinne på Marienlyst under Elvefestivalen er en fin fjær i hatten for Godset. I fjor ble det 3-1-triumf over Brann i festhelga, etter scoringer av Herman Stengel, Gustav Valsvik og Tobias Fjeld Gulliksen. Blir det et nytt festspill på «Gamle gress»?

En positiv nyhet for Strømsgodset denne uka er at det meldes at både spissen Jonatan Braut Brunes (22) og midtbanespilleren Emmanuel Danso (21) formelt er spilleklare, og er da spilleberettiget mot Jerv.

Lørdag kveld meldte SIF at Brunes var i troppen.

Søndag ble det også klart at Danso er i troppen, så begge nykommerne kan få offisiell debut.

Halldor Stenevik soner karantene (fire gule kort), mens godset.no melder at Lars Vilsvik og Ari Leifsson står over Jerv-kampen grunnet skader. Etter rapportene har begge strekk.

Her er SIFs startellever:

Viljar Myhra, Fabian Holst-Larsen, Gustav Valsvik, Niklas Gunnarsson, Thomas Grøgaard, Herman Stengel, Ipalibo Jack, Johan Hove, Kristoffer Tokstad, Tobias Fjeld Gulliksen, Fred Friday.

Konnerud-gutten Fabian Holst-Larsen (17) får sin debut fra start i en eliteseriekamp, og spiller sannsynligvis høyreback i stedet for skadede Vilsvik.

LES OGSÅ: Nå har han signert for SIF: – Jeg fikk en god følelse direkte

LES OGSÅ: Klar for Godset: – Ser veldig spennende ut