«Igjen spilte vi en god bortekamp».

Ordene tilhører Strømsgodsets hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen (BP), og ble uttalt etter kampen i Skien på søndag. Isolert sett er det ikke så veldig rart med en slik enkeltstående uttalelse, da vi var få minutter unna å klare å få med oss ett poeng hjem fra Skien.

Eller, få og få. Rane med oss er nok et uttrykk som de fleste heller kan stille seg bak. For her ligger også sakens kjerne. Hadde vi tatt poeng i Skien i går, ville det blitt den tredje bortekampen på rad hvor vi ville tatt nok et høyst ufortjent poeng basert på spill og sjanser.

LES OGSÅ: BP fornøyd etter poengdeling: – Kjennes bra ut etter de tre siste årene med vonde opplevelser her

VGs sjansestatistikk viser i disse tre kampene følgende tall: Brann: 7-3, RBK: 7-1, Odd: 8–2.  22–6 i målsjanser i vår disfavør på tre bortekamper.

At vi har fått med oss to poeng på det, vitner snarere om et lag som har griseflaks, enn et som stadig spiller «nok en god bortekamp». Og det ligner på en mer eller mindre bevisst kommunikasjonsstrategi fra klubben, når man ser på den nærmest endeløse strømmen av lignende uttalelser fra trenere og ledere det siste året.

Etter å ha solgt spillere for 10 millioner i vinter forventet mange at vi omsider skulle få på plass en ny midtstopper før sesongstart.

«Vi ønsker ikke å utvide antallet uten å bli bedre» var svaret fra sportssjef Jostein Flo på spørsmål om hvorfor det ikke skjedde. https://www.godset.no/nyheter/sportssjefen-oppsummerer-overgangsvinduet

En helt absurd uttalelse når man samtidig ikke jobber aktivt for å kvitte oss med sportslig daukjøtt, og bruker ressurser på å hente voksne benke- og tribuneslitere som Martin Rønning Ovenstad til en fra før overfylt sentral midtbane.

Og med all respekt for kjernekaren Lars Sætra. Men, noen «10-millionersstopper» er han ikke.

Og hvem kan vel glemme «Vi er en mindre klubb i Eliteserien som har overprestert i mange år» fra samme mann. https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2018/vi-er-en-mindre-klubb-i-eliteserien-som-har-overprestert-i-mange-ar_sif_sto6964118/story.shtml

Jeg tror det er få som forventer at Godset skal kjempe om medaljer hver eneste sesong.

Men, å snakke ned sin egen klubb på denne måten er helt rett og slett uhørt, særlig tatt i betraktning det sportslige og ressursmessige grunnlaget man selv har forvaltet over mange år. Det hele topper seg litt når vi ser gutter, hvis publikummeres kjøp av dyre billetter og sesongkort finansierer deres millionlønninger for å få gjøre det de liker aller best i hele verden som jobb, havner i gjentatte tilfeller av det man kaller «utenomsportslige hendelser».

LES OGSÅ: Flo før overgangsvinduet stenger: – Veldig sannsynlig at ingen ting skjer

Jeg tror neppe jeg er alene om å oppleve BPs uttalelser til DT i etterkant her som den disiplinmessige ekvivalenten til «nok en god bortekamp».

LES SAKEN HER: BP: – Det er ikke noe straff. Det kan hende han har fått det allerede

Så hvilke signaler sender man egentlig med uttalelser som dette? Hvilke sponsorer ønsker å assosieres med en liten klubb som ikke engang har noen uttalte sportslige mål? Hvilke spillere fra vår øverste hylle her til lands ønsker å spille for en slik klubb? Og hvilke publikummere ønsker å fortsette å kjøpe sesongkort med den utviklingen vi ser i klubben i dag?

LES OGSÅ: Godset kalte Pedersen inn på teppet: – Involvert i en uønsket hendelse

Strømsgodset har nå totalt spilt 24 seriekamper under BPs gjeninntreden i fjor sommer.

Det har resultert i 5 seire, 9 uavgjort og 10 tap. 24 poeng på 24 kamper.

Alle som har fulgt med på tabellene de siste årene vet at det er et poengsnitt som like gjerne ender med direkte nedrykk som en «trygg» 13. plass.

Og det er jaggu litt av en prestasjon med tanke på det sportslige og økonomiske grunnlaget Flo & co. har hatt til forvaltning de siste årene.