Gå til sidens hovedinnhold

SIF går for ønskereprise

SIF er i god form og på vei oppover tabellen. Det eneste som mangler i en oppløftende vårsesong er en borteseier.

DRAMMEN: Og onsdag kveld kommer en ny sjanse til å ta årets første borteseier i fotballens eliteserie. Da venter Haugesund på Haugesund Sparebank Arena kl. 19.00.

SIF stiller dette laget mot Haugesund (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Gustav Valsvik, Ari Leifsson, Jonathan Parr – Herman Stengel, Ipalibo Jack, Johan Hove – Halldor Stenevik, Mikkel Maigaard, Fred Friday.

Tobias Fjeld Gulliksen står over mot Haugesund på grunn av at han pådro seg sitt fjerde gule kort i siste seriekamp. Moses Mawa er ute med en lårskade.

Et formsterkt Strømsgodset (8. plass) har tatt 17 av 19 poeng hjemme på Marienlyst i løpet de 13 første seriekampene. Borte har det kun blitt to uavgjort – null seire og fire tap.

Men borte mot Haugesund, på naturgress, har SIF har hatt flere positive opplevelser de siste årene. Godsets foreløpig siste triumf borte på naturgress er 3-2-seieren mot nettopp Haugesund i august i fjor. Lars-Jørgen Salvesen, som nå er skadet, ble matchvinner på overtid. De andre målene ble scoret av Johan Hove og Mikkel Maigaard.


Ellers vant Strømsgodset 1–0 over Haugesund på bortebane i NM-kvartfinalen i 2018. Det ble også 3-1-seier på samme arena i 2017. Det forrige tapet kom i serien i 2018 – 1-0-nederlag.

Haugesund leverer svært varierende resultater for tida. I forrige hjemmekamp ble det en sterk 3-1-seier over Vålerenga, men tapte 3–0 borte mot Mjøndalen rett før det. Og sist helg var FKH det eneste eliteserielaget som røk ut av 1. runde i NM. Det ble tap på straffer for 3. divisjonslaget Stord.

Med seier passerer SIF Haugesund på tabellen. Sistnevnte har 19 poeng, som drammenserne, men har bedre målforskjell.

SIF på sin side kom greit igjennom 1. runde ved å vinne 2–0 borte mot Hønefoss (3. divisjon) søndag, og noen dager før det ble Odd feid av banen (3–0) på Marienlyst i Eliteserien.

Etter oppgjøret på Vestlandet venter en tur til Oslo for Godset. I 2. runde i NM søndag er det match mot 3. divisjonslaget Ready på Gressbanen. Etter det er det to ukers spillepause for laget fra Drammen.

Kommentarer til denne saken