SIF i poengnød mot tabelljumbo

SIF må komme på vinnersporet igjen på tampen av 2020-sesongen for å kunne unngå nedrykk. Godset får en gyllen sjanse mot eliteseriens dårligste lag.

DEL

DRAMMEN: Onsdag kveld skal Strømsgodset opp imot tabelljumbo Aalesund på Color Line Stadion (kl. 18.00) i fotballens eliteserie. Aalesund er klare for nedrykk, og har tapt 21 av 28 seriekamper i 2020.

For SIF er dette en gyllen sjanse til endelig å ta en seier, etter hele 13 kamper på rad uten trepoenger - og tangering av klubbrekorden fra 1994. To runder før slutt har Godset blandet seg inn i den verste nedrykkssumpen, og er på kvalikplass bare ett poeng foran erkerivalen Mjøndalen på direkte nedrykk. Det er ett poeng opp til Start på sikker plass.

Disse starter for SIF: Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Duplexe Tchamba, Sondre Fosnæss Hanssen, Halldor Stenevik, Herman Stengel, Johan Hove, Mikkel Maigaard, Moses Mawa, Lars-Jørgen Salvesen, Kristoffer Tokstad.

Opp i dramaet har de marineblå en fordel ved å ha én kamp til gode (tre kamper igjen) – hengekampen borte mot Odd lørdag 19. desember. Mens MIF og Start har kun to matcher på menyen.

– En av de viktigste tingene i vår type å spille fotball på er mot. Vi skal tørre å ta initiativ, tørre å gjøre en forskjell og tørre å gjøre feil, sier SIF-trener Henrik Pedersen til godset.no.

På klubbens nettsted får Pedersen spørsmål om motet er blitt mindre, nå som trykket og presset er større.

– Jeg synes det har vært flere tanker, og mindre hjerte. Noen ganger ser det ut som vi ikke er så modige som vi gjerne vil være, men det er ikke fordi vi ikke er modige. Det er fordi tankevirksomheten er større når det er motgang. Jeg føler virkelig at troppen er modige, melder treneren.

Motstander Aalesund har hevet seg noe den siste tida, under den nye treneren Lars Arne Nilsen (eks Brann). I de to siste hjemmekampene er det blitt 1-0-tap for Sandefjord, og et sterkt 1-1-resultat mot topplaget Vålerenga før det. Men uansett vil SIF være klare favoritter, til tross for den lange rekka uten seier.

Historisk sett har ikke Strømsgodset tatt mange poeng i Ålesund etter tusenårsskiftet. For SIF har det vært et av de verste stedene å komme til. Det er faktisk blitt hele tolv tap på 14 forsøk. Den eneste seieren kom i 2013 (1-0), og det var det året Godset ble seriemestere. Ellers ble det 1–1 i 2009. Det er blitt tap i de fire siste oppgjørene i Jugendbyen.

I hjemmekampen i slutten av juni ble det 1-1, etter at SIF-kaptein Mikkel Maigaard utlignet på straffe ett minutt før slutt.

I SIF er det uklart om Ipalibo Jack og Duplexe Tchamba er spilleklare. De har slitt med lyskeskader i det siste. Niklas Gunnarsson må sone karantene (åtte gule kort).

SCORET SIST: Her fra oppgjøret mellom SIF og Aalesund på Marienlyst i sommer. Da ble det 1-1, etter at Godsets Mikkel Maigaard (i midten på bildet) utlignet på straffe like før slutt.

SCORET SIST: Her fra oppgjøret mellom SIF og Aalesund på Marienlyst i sommer. Da ble det 1-1, etter at Godsets Mikkel Maigaard (i midten på bildet) utlignet på straffe like før slutt. Foto:

LES OGSÅ: Sondre (19) kastet inn i nedrykksthriller: – Klar som bare pokker

LES OGSÅ: SIF nærmere nedrykk – tangerte nitrist klubbrekord fra 90-tallet

Artikkeltags