DRAMMEN: Onsdag kveld møtes Strømsgodset og Tromsø i fotballens eliteserie på Alfheim stadion (kl. 19.00). Dette blir SIFs 20. seriekamp i 2022, og når oppgjøret er spilt gjenstår en tredjedel for drammenserne.

Her er SIFs startellever:

Viljar Myhra, Halldor Stenevik, Gustav Valsvik, Niklas Gunnarsson, Thomas Grøgaard, Herman Stengel, Ipalibo Jack, Johan Hove, Kristoffer Tokstad, Tobias Fjeld Gulliksen, Fred Friday.

Godset ligger på 7. plass før hengekampen mot TIL med 29 poeng. SIF har en gyllen mulighet til å passere 30 poeng ti kamper før slutt. Noe som betyr at eliteserieplassen langt på vei kan bli sikret.

SIF har også sjansen til å få et solid forsprang til Tromsø på 8. plass. Det er i øyeblikket fem poeng ned til nordlendingene. Men det er sjelden Buskerud-laget vinner borte. Det har ikke skjedd siden 16. mai mot tabelljumbo Kristiansund (3-0). Sist lørdag fikk imidlertid Godset med seg ett poeng på bortebane da Herman Stengel utlignet til 2–2 på overtid mot Sandefjord.

Tromsø har vært variable, men slo til med en sterk 4-3-seier hjemme mot Rosenborg i forrige kamp – etter å ha ligget under 3–2.

Strømsgodset har en brukbar statistikk i ishavsbyen. I fjor ble det 1-1, etter at Johan Hove ga gjestene ledelsen. I 2019 kom den forrige triumfen – 1-0-seier etter mål av Mikkel Maigaard. Og i 2018 endte det med 3-1-tap. Mange SIF-supportere husker sikkert også 6-0-seieren i 2015.

Hos SIF har Lars Vilsvik (back) og Ari Leifsson (stopper) stått over de siste kampene grunnet strekk. Spørsmålet er om noen av de to forsvarerne blir klare til onsdag. I 14-tida onsdag ble Godset-troppen offentliggjort, og både Vilsvik og Leifsson er fortsatt ute med skade.

Søndag er det hjemmekamp mot Aalesund (kl. 18.00).

LES OGSÅ: SIF-børsen: Reddet poeng etter drama på slutten