Gå til sidens hovedinnhold

SIF jakter andre strake hjemmeseier

Kan Godset åpne 2021-sesongen med to strake hjemmeseire? Torsdag kveld gjester Tromsø Marienlyst.

DRAMMEN: Strømsgodset fikk en pangstart på fotballens eliteserie ved å slå Lillestrøm 3–1 på Marienlyst i første seriekamp 16. mai – og det etter en meget tøff oppkjøring med mye utenomsportslig fokus. Drammenserne fortsatte det solide spillet i bortemøtet med Kristiansund 2. pinsedag, men lyktes ikke å score. Derfor var det skuffende at KBK vant 1–0.

Torsdag kveld (kl. 18.00) har Godset en gyllen sjansen til å komme på vinnersporet igjen, og ta lagets andre strake hjemmeseier. Nyopprykkede Tromsø er motstander på Gamle Gress. Et TIL-lag som har levert svært ujevnt i serieinnledningen. Det er blitt sterke 3–3 hjemme mot Molde og 1-0-triumf mot Viking i Stavanger. Mens det sist ble skuffende 3-1-tap hjemme for Sandefjord.

– Dette blir en veldig spennende oppgave. Tromsø spiller noe annerledes enn LSK og KBK som vi har hatt i de to første kampene. For oss blir det viktig å fremstå så bra som vi har gjort i det siste. Som en samlet gjeng som opptrer intensivt og aggressivt. Da vet vi at vi er vanskelige å møte, sier SIF-trener Håkon Wibe-Lund.

SIF har som regel hatt et godt tak på Tromsø i Drammen. Det er kun blitt ett tap på de siste ti hjemmekampene, og det kom i 2018 (2-4). Men det ble seier i siste hjemmemøtet med laget fra nord. I mai 2019 seiret de marineblå med 3-1, og da var det nåværende SIF-trener Håkon Wibe-Lund som ledet laget. Yacouba Sylla, Martin Rønning Ovenstad og Johan Hove scoret målene.

Hos SIF er Lars-Jørgen Salvesen (kneskade), Nico Mickelson (kneskade) og Kristoffer Tokstad (lårskade) definitivt ute. Moses Mawa og Prosper Mendy er tilbake i troppen etter småskader. Duplexe Tchamba er skadefri etter sin lårskade, men trenger mer tid på treningsfeltet etter å vært i karantene (behandling i Frankrike).

Siste: Godsets ellever mot Tromsø er klar. Mikkel Maigaard spiller fra start for første gang i år. Jonathan Parr er ikke på laget denne gang. Halldor Stenevik flyttes trolig ned på venstreback, mens unggutten Tobias Fjeld Gulliksen innleder på en av kantene.

SIFs lag (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Gustav Valsvik, Niklas Gunnarsson, Halldor Stenevik – Herman Stengel, Johan Hove, Mikkel Maigaard – Tobias Fjeld Gulliksen, Valdimar Ingimundarson, Fred Friday

LES OGSÅ: Sjekk tallene som gir SIF-trenerne hodebry: – Dette er noe vi må jobbe med

LES OGSÅ: Kunne gitt SIF drømmestart, men misset på kjempesjanse: – Det gikk ikke som planlagt

Kommentarer til denne saken