DRAMMEN: Først ble det 1-0-tap borte for nyopprykkede Jerv i serieåpninga. Deretter ble Molde (B) for sterke i NM-semifinalen, og det ble til 3–0 til romsdalingene. Strømsgodset jaktet en kjapp revansj mot Molde i seriekampen noen dager senere, men det gikk altså ikke. Det ble 3-1-nederlag på Marienlyst palmesøndag, selv med 1-0-ledelse etter en sterk første omgang.

Strømsgodset starter med følgende mannskap: Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard - Johan Hove, Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi - Halldor Stenevik, Fred Friday, Tobias Gulliksen.

Null poeng på to seriekamper, sist på tabellen og semifinale-exit. Det er en brutal fasit på en uke, selv om Molde er et sterkt lag – og det er veldig lenge igjen av sesongen.

Det er nærmere bestemt 28 seriekamper som gjenstår. Første mulighet til å kapre årets første er borte mot Haugesund 2. påskedag (mandag kl. 18.00). Det er også et tidlig bunnoppgjør i Eliteserien. Siden SIF og Haugesund innehar de to nederste plassene på tabellen med null poeng etter to runder.

Haugesund har tapt 3–1 hjemme for Sandefjord, og røk deretter 2–1 for Vålerenga i Oslo.

Så spørs det hvilke av de to lagene som har brukt påsken best, og trekker det lengste strået på høytidsdagen. Eller om det blir uavgjort.

Godsets statistikk i Haugesund har vært meget variabel de siste årene. Det er både blitt seire, tap og poengdeling. I fjor ble det 2-1-tap etter at Fred Friday scoret for drammenserne. I 2020 vant SIF 3–2 etter en dramatisk seier på overtid. Lars-Jørgen Salvesen ble matchvinner. Dette er for øvrig forrige gang Strømsgodset vant en bortekamp på naturgress i Eliteserien.

LES OGSÅ: Dette har ikke skjedd på 20 år: – Jeg skal ærlig innrømme at det er veldig tungt