Gå til sidens hovedinnhold

SIF jakter årets tredje hjemmeseier

Godset har kommet godt i gang på Marienlyst i 2021-sesongen, og er favoritter i torsdagens hjemmekamp.

DRAMMEN: Da er Sandefjord motstander på Marienlyst kl. 18.00.

I 2020 slet Strømsgodset etter hvert stort på hjemmebane i fotballens eliteserie. Etter 3-1-triumfen over Brann i slutten av juli vant ikke Godset mer på Gamle gress den sesongen. Det ble ni strake kamper uten seier på eget kunstgress, som medvirket sterkt til at det ble en kamp for å redde plassen.

Denne sesongen har startet atskillig bedre på Marienlyst for Strømsgodset. Det startet med 3–1 over Lillestrøm i premieren, og for ikke lenge siden ble Rosenborg banket 2–1 – to meget gode gjennomførte matcher. I tillegg er det blitt 1–1 mot Tromsø.

Godset er altså ubeseiret i Drammen hittil i 2021, og torsdag jakter drammenserne årets tredje seier på fire forsøk på Marienlyst. På oddsen er SIF forholdsvis klare favoritter mot Sandefjord, men laget fra hvalfangerbyen har tidvis vist styrke. Sist ble det en imponerende 3-0-seier på hjemmebane mot Viking.

Sandefjord var dessuten laget som startet den lange rekka uten seier for SIF i fjor. 9. august 2020 tapte de marineblå 4–3 hjemme mot vestfold-laget, etter at Kristoffer Normann Hansen scoret seiersmålet fire minutter på overtid. Det hjalp ikke at Johan Hove, Lars-Jørgen Salvesen og Mikkel Maigaard noterte seg på scoringslista for vertene. Dette var Sandefjords første seier i Eliteserien borte mot SIF.

Forrige gang Strømsgodset slo Sandefjord hjemme var i 2018. Da ble det 2–0 etter mål av Marcus Pedersen og Amahl Pellegrino.

Siste - SIF stiller dette laget mot Sandefjord: Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Gustav Valsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba – Herman Stengel, Johan Hove, Mikkel Maigaard – Halldor Stenevik, Moses Mawa, Fred Friday.

Tchamba starter for første gang i årets sesong. Kristoffer Tokstad er meldt kampklar etter skade og sitter på benken.

Les også

SIFs nye helt om den tøffe tida: – Jeg ante ikke hvor lang tid det ville ta

LES OGSÅ: Innrømmer at styret ikke hadde kontroll: – Det var en krise

Kommentarer til denne saken