DRAMMEN: Spørsmålet er om den kan komme lørdag. Da er det kamp i fotballens eliteserie borte mot topplaget Lillestrøm (kl. 18.00).

Godset starter slik: Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard - Johan Hove, Ipalibo Jack, Herman Stengel - Kristoffer Tokstad, Fred Friday, Haldor Stenevik.

Å møte LSK på Åråsen er tøft, og det er også en arena Strømsgodset tradisjonelt sliter på. SIF har spilt fem strake seriekamper (fire tap og én uavgjort) uten å vinne mot romerikingene borte. Den siste triumfen kom i 2015 da det ble 2–1 til gjestene – etter mål av Flamur Kastrati og Gustav Mendonca Wikheim.

Strømsgodset ligger på 7. plass etter 21 runder, og er sju poeng foran Sandefjord på kvalikplassen (14. plass). Foreløpig er det en forholdsvis betryggende avstand ned, men SIF bør ha noen trepoengere til for å sikre plassen. Opp til medaljeplass er det for langt – tolv poeng.

Etter en god periode i august med fine hjemmeseire over Sarpsborg 08 (3–1) og Jerv 6–0 har det gått tyngre i det siste. Det er blitt ett poeng på tre matcher, og i forrige uke leverte drammenserne skuffende prestasjoner da det tap for Tromsø borte (1–0) og Aalesund hjemme (2-1).

Lillestrøm (3. plass) har kjempet i toppen i hele sesongen, og ledet serien en periode i vårsesongen. I det siste har det kladdet litt for kanarifuglene med kun én seier på de siste fem seriekampene. LSK er sikkert sugne på å slå tilbake etter 3-1-nederlaget i lokalderbyet borte mot Vålerenga sist runde.

Godset har imidlertid gode minner fra møtet med Lillestrøm på Marienlyst i juni. Da ble det 3–0 til de marineblå. Ipalibo Jack, Kristoffer Tokstad og Lars-Jørgen Salvesen sørget for SIFs mål.

LES OGSÅ: Melder seg klar for 90 minutter: – Det har vært frustrerende

LES OGSÅ: Adis' (22) proffdrøm endte i kaos: – Det var da jeg ble mann