DRAMMEN: Lørdag kveld (kl. 18.00) møtes Strømsgodset og Lillestrøm i fotballens eliteserie på Åråsen.

SIF ligger på 10. plass etter 27 av 30 runder og har for lengst reddet eliteserieplassen. Drammenserne har levert bedre enn forventet siden det så svært dårlig ut kort tid før seriestart, og det takket være gode resultater på hjemme på Marienlyst. Sist helg fikk imidlertid Godset en lei smell i Ælv Classico hjemme mot erkerival Mjøndalen – etter 2-1-tap.

Strømsgodset satser på å slå tilbake etter tapet i lokalderbyet ved å ta en sjelden seier på bortebane. Godset har bare én seier på 13 forsøk borte i seriespillet i 2021, og det var 1-0-triumfen mot Odd i Skien i slutten av august. Det var på kunstgress. Lørdagens oppgjør på Åråsen er på naturgress. Sist gang det ble seier på det underlaget var 3–2 over Haugesund i august i fjor.

Laget til Godset (4-3-3):

Morten Sætra - Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik, Ari Leifsson, Jonathan Parr - Johan Hove, Herman Stengel, Ipalibo Jack - Kristoffer Tokstad, Fred Friday, Tobias Gulliksen.

Tradisjonelt har Godset slitt på Åråsen, men det er blitt noen seire innimellom i årenes løp. Det er blitt tre tap og én uavgjort på de fire siste. Siste trepoenger kom i 2015 da det ble 2–1 til SIF etter mål av Flamur Kastrati og Gustav Mendonca Wikheim.

I det omvendte møtet i vår vant Strømsgodset 3–1 over Lillestrøm på Marienlyst – i det som var seriestarten for disse to lagene. Fred Friday, Herman Stengel (straffe) og selvmål sørget for vertenes scoringer. Siden har nyopprykkede LSK prestert godt og innehar 6.-plassen åtte poeng foran de marineblå.

LES OGSÅ: Strømsgodset annonserer daglig leder: – Det er den beste beslutningen for klubben nå

LES OGSÅ: Godset-leiren deppet: – Noe av det vondeste du kan gjøre som Strømsgodset-mann