DRAMMEN: Kampen i fotballens eliteserie spilles i Oslo kl. 18.00 lørdag.

Strømsgodset starter med følgende lag: Viljar Myhra - Niklas Gunnarsson, Sondre Fosnæss Hanssen, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard - Johan Hove, Ipalibo Jack, Ole Enersen - Halldor Stenevik, Jonatan Braut Brånes, Fred Friday

Strømsgodset (8. plass) har hatt en variabel sesong til nå, men har etter en svak start holdt seg unna nedrykksstriden de siste månedene. Sist ble eliteserieplassen nærmest sikret etter 4-1-triumfen hjemme over Kristiansund. Nå er avstanden ned til kvalikplassen på ti poeng, og det er sju kamper igjen. Opp til medalje er det elleve poeng.

Så er spørsmålet om SIF er i stand til å klatre litt på tabellen i de siste sju kampene. Det er bare ett poeng opp til Viking på 6. plass, men så er det et sprang på sju poeng til lørdagens motstander Vålerenga på 5. plass.

Hovedårsaken til at Godset har falt ut av topp seks i løpet av sommeren er den svake borteformen. SIF har vunnet to av elleve bortekamper, og det var mot Haugesund (1–0) og Kristiansund (3–0) i april og mai. Nå er det snart fem måneder siden forrige seier på fremmed grunn. Etter 1. juni er det kun blitt ett bortepoeng – 2–2 mot Sandefjord i slutten av august.

Vålerenga er utvilsomt en tøff motstander på bortebane. VIF er et av formlagene med bare ett tap på de elleve siste kampene.

Herman Stengel (27) spilte for «Enga» i fire sesonger fra 2014–2017. Siden har Stengel vært i Strømsgodset. I hans første match for SIF mot Vålerenga i 2018 vant drammenserne hele 4–1 i hovedstaden, og Herman dunket inn et langskudd.

Men etter det har Godset og Stengel levert tre elendige kamper borte mot Vålerenga. Det er blitt tre strake tap og målforskjell 0–7.

– Vi har en del å revansjere, siden vi er blitt spilt av banen borte mot VIF de siste årene. Nå må vi legge en god plan for vi møter et lag som har hatt god flyt i det siste, sier Hokksund-gutten, som synes det alltid er litt ekstra spesielt å spille mot gamleklubben.

På Marienlyst har SIF gjort det klart bedre mot Vålerenga. I mai ble det 3-2-seier etter tre kjappe mål av vertene i første omgang (ledet 3-0) etter mål av Johan Hove, Lars-Jørgen Salvesen og Lars Vilsvik.

LES OGSÅ: SIF-gutta til topps: – Et sterkt ønske om å rykke opp