SIF kan sikre plassen med seier i Skien

Godset kan feie all tvil til side og sikre eliteserieplassen i 2021 ved å slå Odd på bortebane i lørdagens hengekamp.

DEL

DRAMMEN: Den utsatte kampen fra runde 27 i fotballens eliteserie spilles på Skagerak Arena i Skien lørdag kl. 18.00.

Strømsgodset tok et langt steg mot fornyet kontrakt i toppdivisjonen etter 4-1-triumfen borte mot tabelljumbo Aalesund i forrige uke. Trepoengeren førte SIF opp på sikker plass, og reddet laget fra direkte nedrykk. Erkerivalen Mjøndalen på nedrykksplass er fire poeng bak Godset, og MIF har kun én kamp igjen. De brune kan dermed ikke ta igjen Henrik Pedersens menn.

Det dårligste SIF kan få er kvalik. I øyeblikket ligger Start på kvalikplassen – ett poeng bak drammenserne. Godsets store fordel er at de har én kamp til gode. Det er hengekampen borte mot Odd lørdag, mens de marineblå serieavslutter mot Stabæk på Marienlyst tirsdag.

Start har, som MIF, bare én kamp igjen. Det er borte mot et Vålerenga-lag som kjemper for bronse. Dersom Start taper mot VIF så trenger ikke SIF å ta flere poeng for å holde seg …

Men som nevnt så kan Strømsgodset sikre plassen allerede lørdag ved å slå Odd i Skien. Da er SIF utenfor Starts rekkevidde før tirsdagens sluttrunde.

Minuset er at Godset har en svært dårlig statistikk på bortebane mot Odd de siste årene. Skagerak Arena er en av få baner SIF ikke vant i de gylne årene – fra rundt 2010–2015.

Strømsgodset står med elleve strake kamper uten seier borte mot Odd – ni tap og to uavgjorte. Forrige seier var tilbake i 2007. Da ble det 1–0 til SIF etter en matchvinnerscoring av Thomas Sørum.

Det som taler for SIF-seier nå er at Odd har en dalende formkurve, og er ute av kampen om medalje og 4. plass (E-cup).

SIF-kaptein Mikkel Maigaard er optimist før oppgjøret i telemarksbyen:

– Vi går selvsagt for å gjøre det ferdig på lørdag og slå Odd i Skien. Stabæk-kampen får vi snakke om etterpå. Nå er det først fokus på Odd og jeg tror det er en motstander som passer oss bra, sier Maigaard til godset.no.

Siste: Niklas Gunnarsson, som sonet karantene sist (åtte gule), er inne igjen i midtforsvaret. Han erstatter Sondre Fosnæss Hanssen som etter rapportene har meldt sykdomsforfall. Kristoffer Tokstad gikk ute med skade mot Aalesund. Han skal ikke være klar for å spille fra start. Islendingen Valdimar Ingimundarson starter på høyreflanken.

SIFs lag: Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Halldor Stenevik – Herman Stengel, Johan Hove, Mikkel Maigaard – Valdimar Ingimundarson, Moses Mawa, Lars-Jørgen Salvesen.

VANT 1-0: SIF og Lars Vilsvik (i midten) slo Odd 1-0 hjemme i sommer. En seier mot Odd borte lørdag sikrer plassen.

VANT 1-0: SIF og Lars Vilsvik (i midten) slo Odd 1-0 hjemme i sommer. En seier mot Odd borte lørdag sikrer plassen. Foto:

LES OGSÅ: SIF-spilleren må se innspurten fra tribunen: – En alvorlig kneskade som har tatt lengre tid enn vi hadde håpet på

Artikkeltags