Gå til sidens hovedinnhold

SIF-kapteinen ble vraket i RBK. Nå møter han gamleklubben: – Det blir litt spesielt

Gustav Valsviks (28) opphold Rosenborg ble ikke som forventet. Kontrakten med RBK ble terminert i begynnelsen av mai, og nå er han kaptein i SIF.

DRAMMEN: Søndag spiller Gustav Valsvik mot Rosenborg for første gang etter at han forlot trondheimsklubben i vår. RBK kommer til Marienlyst for å møte Strømsgodset i fotballens eliteserie. Kampstart er klokken 18.00.

– Det blir litt spesielt å møte gamle lagkamerater. Særlig fordi det er så kort tid siden jeg var der, sier Gustav Valsvik.

I januar 2019 gikk Valsvik fra tyske Eintracht Braunschweig til Rosenborg. Midtstopperen skrev under på en fireårskontrakt med trønderne. Men tida i Norges største klubb ble aldri noen suksess for sogningen. Det stoppet opp med rundt 30 offisielle kamper, og høsten 2020 ble det utlån til Stabæk.

SISTE: Disse starter for Goset - Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik, Jonathan Parr, Johan Hove, Herman Stengel, Mikkel Maigaard, Halldor Stenevik, Fred Friday, Moses Mawa. Tobias Fjeld Gulliksen er ute grunnet sykdom.

– Har muligheten

Kontrakten med Rosenborg ble terminert i vår, og i stedet ble det comeback i Godset. Han signerte en treårskontrakt, og ble lagets nye kaptein.

– Det ble ikke sånn jeg forventet det skulle bli i Rosenborg, men slik kan fotballen være av og til. Jeg glad for at jeg kom til Strømsgodset, uttaler Valsvik.

Rosenborg har vært solide til nå. Før helgas runde var Åge Hareides menn serieledere med 14 poeng på sju kamper, mens SIF er på 13. plass med fire poeng på fire kamper.

– RBK er tunge å møte, og er et solid rutinert lag. Men vi har absolutt muligheten, og med 600 tilskuere i ryggen øker sjansen, melder Valsvik.

Les også

SIFs trenere ut 2021: – Vi ønsker bygge noe sammen

Siste seier i 2016

De to siste seriekampene mellom Godset og Rosenborg på Gamle gress har faktisk endt 3–3. I fjor ledet de marineblå både 2–0 og 3-1, men i løpet av de siste seks minuttene scoret gjestene to ganger. SIF har ikke slått RBK på de åtte siste kampene. Siste triumf kom i 2016 da det ble 2–0 i Drammen etter mål av Jonathan Parr og Øyvind Storflor.

SIFs skadeliste har etter hvert blitt ganske lang, men det er håp om at Ipalibo Jack (lårstrekk) og Jonathan Parr (strekk i leggen) er tilbake i troppen mot Rosenborg. Nico Mickelson (kneskade) og Lars-Jørgen Salvesen (kneoperert) er definitivt ute, mens Kristoffer Tokstad (leggskade) etter rapportene trolig ikke blir klar. Ole Enersen og Sondre Fosnæss Hanssen regnes også som usikre.

Søndag formiddag meldes det om at Parr og Jack er i kamptroppen. Det er ikke Enersen og Fosnæss Hanssen. Duplexe Tchamba var nylig på landslagsoppdrag for Kamerun, og har sittet i karantene. Han er derfor ikke kampklar.

Les også

Den kommende måneden kan bli avgjørende for Godset

Kommentarer til denne saken