Gå til sidens hovedinnhold

SIF med bunnsolid åpning og Friday-sjanse – så svarte Kristiansund

Strømsgodset startet friskt og spilte en sterk match, men Kristiansund ble for sterke mandag kveld. Kampen endte 1–0 til KBK.

KRISTIANSUND: Strømsgodset møtte Kristiansund i årets første bortematch. Oppgjøret endte med et 1-0-tap for SIF, som ga vertene knallhard kamp.

SIF-kaptein Gustav Valsvik var skuffet over at de satt igjen med null poeng.

– Det var vi som styrte kampen, og det var forferdelig synd at vi reiser tomhendte herfra. Vi hadde fortjent mer. Gutta sto på i 90 minutter og holdt bra. Det er bra mentalitet i laget. Dette lover godt, sa Valsvik til Eurosport etter kampen.

I forkant av året første offisielle bortematch hadde Strømsgodset sikret seg tre poeng av tre mulige etter den solide seieren over Lillestrøm i sesongåpningen. Hjemmelaget Kristiansund sto oppført med samme antall poeng, men hadde rukket å spille tre kamper i årets eliteserie. SIF fikk som kjent, i likhet med flere andre lag, utsatt oppstart på grunn av koronarestriksjonene.

Kristiansund ble dermed Strømsgodsets andre motstander for sesongen. Vertene imponerte da de møtte Vålerenga nylig, og slo Oslo-laget 2–1. Det lå med andre ord an til en tøff bortekamp for laget fra Drammen.

Fred Friday og Strømsgodset fikk en stor mulighet etter få minutter. Den misbrukte Friday – så slo Kristiansund kraftig tilbake.

Gustav Valsvik og co. lot seg imidlertid ikke skremme av den grunn. Matchen startet godt for de marineblå, som kom til kampens første sjanse etter seks minutter. Fred Friday tok seg fremover i banen på elegant vis og var til slutt alene med KBKs sisteskanse. Friday klinte til, men Sean McDermott reddet knallsterkt like foran buret.

Godset ga hjemmelaget tøff motstand i første omgang. I det 22. minutt kom vertene omsider til en bunnsolid sjanse, men Viljar Myhra fikk kastet seg etter i grevens tid. Sisteskansen leverte en svært god redning på forsøket fra kloss hold.

Til tross for en sterk start for drammenslaget, var det omsider Kristiansund som kom til matchens første scoring. 1-0-målet kom på et hjørnespark i det 34. minutt og var signert KBKs Bendik Bye. Myhra var relativt sjanseløs på ballen som ble stusset inn opp i venstre hjørne.

Hjørnesparket var ett av tre for Kristiansund i første omgang. SIF derimot, hadde hatt nærmere ti i første halvdel. Gjestene klarte imidlertid ikke å utnytte dødballene sine.

Strømsgodset slo umiddelbart tilbake og Halldor Stenevik prøvde seg på et skudd på mål. Hjemmelagets sisteskanse reddet imidlertid relativt enkelt. Kristiansund hadde fått mer og mer kontroll på kampen, etter at SIF tilsynelatende hadde hatt et ørlite overtak den første halvtimen.

De marineblå jaktet en utlignende scoring, men klarte ikke å ta igjen KBKs forsprang før pause. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1–0.

2. omgang

Strømsgodset kom på banen med fornyet selvtillit i andre halvdel. Drammenslaget presset høyt og ga Kristiansund tøff motstand i de innledende minuttene. Vertene forsvarte seg imidlertid godt og klarte å stoppe gjestenes forsøk.

Friday, som hadde en solid sjanse etter 6. minutter, kom til sin andre store mulighet i det 72. minutt. Nigerianeren klinte til og forsøket suste millimeter over tverrliggeren.

Etter en litt svak defensiv periode, klinket KBK til med to bunnsolide sjanser på rappen. Godsets Viljar Myhra sto knallsterkt og reddet begge sjansene som burde vært mål for hjemmelaget.

79 minutter inn i matchen fikk Ole Kristian Enersen sin eliteseriedebut. Unggutten kom innpå for Tobias Fjeld Gulliksen.

SIF, med Fred Friday i spissen fikk nok en sjanse på overtid. Ballen rullet få centimeter utenfor mål.

Strømsgodset kjempet iherdig helt til siste slutt, men klarte aldri å ta igjen forspranget til hjemmelaget. Oppgjøret endte dermed 1–0 til Kristiansund.

SIF-trener Håkon Wibe-Lund hadde denne kommentaren etter at tapet var et faktum:

– Jeg sitter igjen med en følelse med at vi kunne fått mer. Jeg synes vi spilte bra i store deler av kampen. Sjanse alene med keeper tidlig, og en straffesituasjon jeg ikke har sett. KBK scoret på dødball som vi vet de er sterke på, men vi klarte dessverre ikke å demme opp der. Akkurat det var skuffende.

Godset hadde haugevis med cornere laget ikke klarte å utnytte.

– Det er mange av dem, og vi skulle gjerne ha utnyttet noen av de. En av de bør gå i nettet. Det var ikke godt nok i dag, melder Wibe-Lund.

Kampfakta Kristiansund-Strømsgodset

Fotball. Eliteserien menn:

Kristiansund-Strømsgodset 1-0 (1-0)

Kristiansund stadion, 600 tilskuere

Mål: Mål: 1-0 Bendik Bye (34)

Målsjanser: KBK 3, SIF 2

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand

Gult kort: Brynjólfur Willumsson, Kristiansund, Halldor Stenevik, Strømsgodset.

SIF (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik, Jonathan Parr – Johan Hove, Herman Stengel (Jack Ipalibo fra 81.), Tobias Gulliksen (Ole Enersen fra 80.) – Halldor Stenevik, Fred Friday, Valdimar Ingimundarson (Mikkel Maigaard fra 63.).

Kristiansund (4-2-3-1): Sean McDermott – Snorre Strand Nilsen, Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak (Erlend Sivertsen fra 63.) – Amidou Diop (Sander Erik Kartum fra 63.), Andreas Hopmark – Bendik Bye, Olaus Skarsem (Pål Erik Ulvestad fra 75.), Torgil Gjertsen (Flamur Kastrati fra 85.) – Brynjólfur Willumsson (Faris Pemi fra 75.).

Kommentarer til denne saken