Gå til sidens hovedinnhold

SIF med festfotball på Marienlyst: - Fantastisk å se den fotballen vi tidvis leverer

Foran jublende tilskuere tok Strømsgodset sin største seier på Marienlyst siden november 2019.

DRAMMEN: I våres var det mer fokus på varslingsrutiner og koronarestriksjoner enn fotball i Strømsgodset. Torsdag kveld var den trøblete sesongoppkjøringen glemt og verdens føltes nesten som normal igjen da 2000 syngende supportere heiet SIF fram til seier på Marienlyst.

Ikke siden 2019 har det vært flere tilskuere på Marienlyst, og Godset-fansen fikk virkelig valuta for pengene. Hans Erik Ødegaards Sandefjord ble knust 4–0.

Les også

SIF-børsen: Friday i festhumør

Festfotball

Vertene fikk fort kontroll på kampen. Mikkel Maigaard fikk det første skuddet på mål fra rundt 16 meter, men avslutningen ble for svak og Jacob Storevik i Sandefjord-målet reddet enkelt.

Strømsgodset hadde satt stort trykk på gjestene før første scoring som kom på hjørnespark. Lars Vilsvik la inn og i feltet var det Duplexe Tchamba som ravet høyest. 22-åringen på lån fra Strasbourg startet sin første kamp i år (og siste på Marienlyst da kontrakten går ut i utgangen av juni), og satte inn 1–0 etter ett kvarter.

Se høydepunktene fra festaftenen på Marienlyst der Strømsgodset knuste Sandefjord.

For knappe ti minutter etter første scoring vant Herman Stengel ballen på utspillet til Storevik. Han fant Johan Hove som enkelt kunne doble ledelsen.

Strømsgodset som slet på hjemmebane i fjor har fått en helt annen start denne sesongen med tre kamper uten tap på Marienlyst. Torsdag fortsatte trenden med den største seieren siden 6-0-seieren mot Brann i november 2019.

Bildeserie

Her er Ødegaard på Marienlyst – se bildene fra kampen

Friday-dobbel og straffebom

Fred Friday fulgte opp tolv minutter før pause. Igjen var det igjen gjestene som tabbet seg ut etter høyt press fra hjemmelaget. Denne gangen en forsvarsspiller som skulle ta ned ballen etter et innlegg fra Hove inn i feltet. Ballen endte hos Friday som sto alene i feltet og helt uhindret kunne smelle ballen i krysset, 3–0.

Friday-showet fortsatte etter hvilen. For da stemningen på tribunen knapt kunne blir bedre satte han like så godt sitt andre for kvelden. På et langskudd hamret 26-åringen ballen i mål, og det sto 4–0 før det hadde gått 50 minutter.

Sifrene kunne fort blitt høyere. Moses Mawa og Herman Stengel var begge nære. Mawa fikk også sjansen til å øke på straffespark på tampen av kampen. Men Storevik sørget for Sandefjords eneste opptur da han reddet den.

Det endte 4–0 på Marienlyst. For øvrig første gang siden 26. september i fjor at Strømsgodset har holdt nullen i en eliteseriekamp.

– Fantastisk å se

Trener Håkon Vibe-Lund var storfornøyd etter kampen:

– Jeg er veldig glad for at vi kan stå igjen med 4–0 her, sier han til Discovery.

Han skryter av mentaliteten i laget.

– Vi har tålt å få noen få smeller, og det er fantastisk å se den fotballen vi tidvis leverer. Det er på tide at Marienlyst blir et fryktelig vanskelig sted å spille fotball for motstanderne.

Les også

Provosert av Godset-flagg på Consto: – En frekkhet

– Mye leken fotball

Neste kamp ut for Strømsgodset blir mot Molde onsdag 30. juni. På spørsmål om hva Vibe-Lund tar med seg til den kampen, framhever han nok en gang mentaliteten i laget.

– Vi er intensive og aggressive. Vi orker å løpe mye, og det er mye leken fotball. Vi har gått ett steg i riktig retning nok en gang.

– God kamp i dag

Toppscorer Fred Friday var naturlig nok ikke misfornøyd med kampen han heller.

– Det var en god kamp fra oss i dag. Vi jobbet virkelig hardt. Vi la inn mye innsats på å ta tre poeng, så det gikk veldig bra for oss i dag.

Om kampen mot Molde oppsummerer han:

– Det spiller ingen rolle hvem vi spiller mot. Vi gir vårt beste i alle kamper.

Kommentarer til denne saken