Gå til sidens hovedinnhold

SIF mot kriserammet Brann

Godset har historisk sett trøbbel mot Brann i Bergen, men møter et Brann-lag i dyp krise søndag kveld.

DRAMMEN: Brann har satt klubbrekord med seks strake tap og null poeng i innledningen på årets eliteserie i fotball. Strømsgodset reiser til Bergen for å påføre Brann det sjuende strake tapet.

Siste: Moses Mawa var tilbake etter en liten strekkskade sist mot Tromsø, og kom inn som innbytter etter pause. Nå er Mawa i startoppstillingen mot Brann, og det er angrepsmakker Fred Friday også.

SIF (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Gustav Valsvik, Niklas Gunnarsson, Halldor Stenevik – Herman Stengel, Johan Hove, Tobias Fjeld Gulliksen – Valdimar Ingimundarson, Moses Mawa, Fred Friday.

Jonathan Parr, veteranen på venstrebacken, har slitt med en liten strekk i leggen og står over mot Brann - som han gjorde mot Tromsø. Stopperen Duplexe Tchamba er for første gang i troppen denne sesongen, etter lårskade. Kameruneren er på benken.

Oppgjøret mot Brann søndag kveld kl. 18.00 markerer slutten på den uka med tettest spilleprogram i hele 2021-sesongen. Godset startet med tap 1–0 borte mot Kristiansund mandag (2. pinsedag), mens det ble 1–1 hjemme mot Tromsø torsdag.

SIF har, til tross for en trøblete oppkjøring på flere måter, levert solid spillemessig hittil i vår – og jakter lagets andre trepoenger for sesongen mot Kåre Ingebrigtsens menn.


– Vi skal gi Brann det sjuende strake tapet. Det er planen. Det er de som har presset på seg, og det er en fordel for oss. Men Brann har hatt noen gode prestasjoner, men møtt veldig tøff motstand i noen kamper, sa SIFs Herman Stengel etter Tromsø-kampen.

Men Godset har ikke vunnet mange kamper mot Brann på Brann Stadion. Siden 1968 har et det kun blitt tre seire på 32 offisielle kamper (serie og cup). Triumfene kom i 1998, 2012 og 2014. Forrige seier for sju år siden endte 1–0 med Peter Kovacs som matchvinner.

I fjor ble det 1–1 etter at Johan Hove scoret for drammenserne.

LES OGSÅ: Slutt på skademarerittet: – Nå har Herman sin beste periode i Godset. Gøy å se

LES OGSÅ: Jostein Flo: – Klubben er godt ivaretatt

LES OGSÅ: Ny daglig leder ikke på plass før etter sommerferien. Hun tar styringen i SIF

Kommentarer til denne saken