SIF møter serielederen på Gamle gress

Godset står med ti strake kamper på rad uten seier, og trenger sårt poeng for å unngå nedrykk. Kan det bli en trepoenger mot den suverene serieleder Glimt?

DEL

DRAMMEN: Oppgjøret i fotballens eliteserie spilles på Marienlyst søndag kveld kl. 20.00.

Strømsgodset har hatt en tøff høst. Ti strake kamper på rad uten seier sier sitt, og for to uker sved det skikkelig med et ydmykende 3-0-tap for erkerivalen Mjøndalen i Ælv Classico. Attpåtil pådro en juniorspiller, som hadde trent med A-laget, seg koronasmitte nylig. Det førte til at SIF-spillerne satt i karantene nesten i hele forrige uke.

Uansett var det spillefri sist helg grunnet landskamper, så Godset gikk kun glipp av et knippe fellestreninger.

– Vi gleder oss til å møte Glimt. Måten de spiller fotball på gjør dem til et forbilde for oss alle. For oss blir det en morsom opplevelse og en kjempeutfordring å skulle matche dem, sier SIF-trener Henrik Pedersen til godset.no.

Disse starter for hjemmelaget: Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Halldor Stenevik, Herman Stengel, Johan Hove, Mikkel Maigaard, Moses Mawa, Lars-Jørgen Salvesen, Valdimar Ingimundarsson.

Nå spørs det om SIF kan dra nytte av å møte et litt svekket Bodø/Glimt-lag. Den suverene serielederen, som sikrer gullet med poeng i Drammen, må spille uten landslagsspillerne Patrick Berg og Marius Lode som er koronasmittet. I tillegg soner nysignerte Hugo Vetlesen (eks Stabæk) karantene – fire gule kort.

– De har en veldig god tropp. Det er klart at de to de mistet nå er to landslagsspillere, men de har god dekning på alle posisjoner, og en tydelig spillestil, så jeg tror ikke vi kommer til å se den store forskjellen på det, melder Pedersen til klubbens nettside.

Godset har ikke vunnet på Marienlyst siden 3-1-triumfen mot Brann i slutten av juli. Etter det er det blitt seks hjemmekamper på rad uten seier.

SIF har tapt de tre siste kampene i seriespillet mot Glimt, men spilte en god kamp på Aspmyra i sommer. Drammenserne tapte 3-2, men var nær poeng på bortebane mot Norges desidert beste lag.

Sist gang Strømsgodset slo nordlendingene på Marienlyst var i 2018. Da ble det hele 4–0 etter scoringer av Marcus Pedersen (2), Tokmac Nguen og Lars Sætra.

PS! Glimt er seriemestere ved å ta poeng på Marienlyst i kveld.

MOT GLIMT: Her fra SIFs bortekamp mot Bodø/Glimt i sommer som endte med 3-2-tap. Søndag kveld møtes lagene på Marienlyst.

MOT GLIMT: Her fra SIFs bortekamp mot Bodø/Glimt i sommer som endte med 3-2-tap. Søndag kveld møtes lagene på Marienlyst. Foto:

LES OGSÅ: SIF-treneren prater ut etter fadesen i Ælv Classico: – Tenker overhodet ikke på nedrykk

LES OGSÅ: Eliteserie-ekspert vurderer SIF og MIF i nedrykksstriden: – Det blir et drama

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken