DRAMMEN: Oppgjøret i fotballens eliteserie har avspark i Molde kl. 15.30.

Strømsgodset har hatt en fin vårsesong, og henger med på øvre halvdel (6. plass før helgens runde) etter 15 kamper. Men drammenserne har hatt en noe blek sommer med kun én seier på de fem siste seriekampene, pluss exit i 2. runde i cupen.

Det store lyspunktet var 3-0-triumfen hjemme over topplaget Lillestrøm i slutten av juni.

Borte mot serieleder Molde søndag vil Godset naturlig nok være store underdogs, og det er også blitt fem strake tap på «Røkkeløkka». Inkludert 3-0-nederlaget i NM-semifinalen i april, og da ble det også 3-1-tap i seriekampen på Marienlyst noen dager senere.

Siste SIF-seier i Molde kom i 2013 – året da Godset tok seriegull. Da ble det 2-1-seier i rosenes by etter mål av Lars Vilsvik og Muhamed Keita.

Molde har vært opptatt av europacupspill denne uka, og gikk videre i kvaliken etter sammenlagttriumf over svenske Elfsborg torsdag. Strømsgodset hadde spillefri i midtuka.

SIF-kaptein Gustav Valsvik sier dette til Drammens Tidende før møtet med Molde:

– Det blir tøft selvsagt, men det er muligheter. Selv om vi tapte 3–0 i cupen i Molde i vår så spilte vi lenge en ganske god kamp, og vi kunne fått med oss et godt resultat. I tillegg har Molde et tøft kampprogram for tida som kan tale til vår fordel søndag. Vi reiser dit med godt mot, og håp om en god prestasjon som gir poeng.

Vilsvik sto over SIFs hjemmekamp mot HamKam (1–1) sist grunnet karantene (fire gule kort). Han forventes å være tilbake her, og er i troppen.

Det har vært action angående Godsets spisser den siste uka. Lars-Jørgen Salvesen ble solgt til Bodø/Glimt onsdag, og er ferdig i SIF – er uaktuell søndag, selv om han ikke er Glimt-spiller før til uka. Mens Fred Friday ble utelatt fra troppen til HamKam-kampen på grunn av for dårlig treningsarbeid. Friday var tilbake full vigør på trening tidligere i uka, og søndag formiddag var han tatt ut i troppen - noen timer før Molde-kampen. I troppen er også Ole Enersen og Ari Leifsson som sto over sist grunnet skader.

Nå en drøy time før kampstart er SIFs startellever klar:

Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Gustav Valsvik, Niklas Gunnarsson, Thomas Grøgaard, Herman Stengel, Ipalibo Jack, Johan Hove, Halldor Stenevik, Tobias Fjeld Gulliksen, Kristoffer Tokstad.

Fred Friday er som nevnt tilbake i troppen, og han starter på benken. Det gjelder også Ari Leifsson og Ole Enersen.

Tokstad spiller spiss.

LES OGSÅ: Salvesen presentert som Glimt-spiller: – Ser fram til å jobbe med landets beste trener

LES OGSÅ: – Godset har fått en spissfloke som er utfordrende å løse

LES OGSÅ: Taus Friday tilbake etter straff. Sjekk om han får en ny sjanse