SIF møter tøff motstand på Nordmøre

Strømsgodset møter Kristiansund søndag kveld. Det er duket for 26. runde i årets eliteserie.

DEL

KRISTIANSUND: Strømsgodset tar turen til Møre og Romsdal denne helgen. Kristiansund står på motsatt banehalvdel søndag kveld.

– KBK er et fysisk sterkt lag med mye erfaring. De er dyktige på dødballer og til å spille hurtige omstillinger. De er direkte i stilen og på de parameterne må vi matche dem, samtidig som vi skal spille vår fotball med tempo. Vi gleder oss til oppgaven, forteller trener Henrik Pedersen to dager før avspark.

Disse starter for SIF: Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Halldor Stenevik, Herman Stengel, Johan Hove, Mikkel Maigaard, Moses Mawa, Lars-Jørgen Salvesen og Valdimar Ingimundarsson.

Strømsgodset ligger foreløpig på en 14. plass på tabellen med 24 poeng, mens KBK er plassert på en 6. plass med sine 40. Det kan med andre ord bli et tøft oppgjør for SIF-spillerne, som skal få bryne seg på sin gamle lagkamerat og Eliteseriens toppscorer, Amahl Pellegrino.

Det er ingen hemmelighet at Godset har slitt litt den siste tiden og sårt trenger poeng i bunnstriden. De ligger på kvalikplass på tabellen og har ikke vunnet en match siden august. Elleve kamper på rad uten seier er det blitt.

– Spillerne har respekt for situasjonen vi er i, men jeg ser en spillergruppe med stor vilje og tilstedeværelse og tro på det vi driver med. Det er en god atmosfære i troppen. Jeg opplever spillerne som skjerpet og fokuserte, sier SIF-treneren.

KBK og SIF møttes sist gang i juli, hvor det endte 2–2 og uavgjort. Drammenserne har gode minner fra forrige bortekamp på Kristiansund stadion. Det var siste runde i fjor – får omtrent akkurat ett år siden. Henrik Pedersens menn reddet plassen med et nødskrik takket være 2-1-triumfen mot KBK.

Ellers er det noe skaderusk i SIF-troppen. Ipalibo Jack og Nico Mickelson sto over hjemmekampen mot Bodø/Glimt sist på grunn av skader, og er usikre foran søndagens kamp.

Kampen starter klokken 18:00.

LES OGSÅ: SIF-legende: – De har mistet goalgetter-egenskapene

Artikkeltags