DRAMMEN: En seier hjemme på Marienlyst mot bunnlaget Kristiansund søndag (kl. 18.00) vil sende Strømsgodset et langt steg mot fornyet eliteseriekontrakt.

Men Godset kan få det tøft mot et Kristiansund-lag som har fått et nytt håp om å redde plassen etter tre strake seire, og sist tok KBK en knallsterk trepoenger etter 3–2 hjemme mot formlaget Vålerenga.

Kristiansund lå helt fortapte på sisteplass met ett skarve poeng midt i juli. Nå har nordmøringene klatret forbi Jerv, og har 16 poeng. Det er «bare» seks poeng opp til Sandefjord på kvalikplass (14. plass) og sju til HamKam på sikker plass. Det er åtte runder igjen.

Gjestene vil garantert kjempe for livet på Gamle Gress søndag.

SIFs lag: Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Gustav Valsvik, Sondre Fosnæss Hanssen, Thomas Grøgaard, Herman Stengel, Ipalibo Jack, Johan Hove, Halldor Stenevik, Jonatan Braut Brunes, Fred Friday.

Fosnæss Hanssen går inn i midtforsvaret i stedet for Niklas Gunnarsson, mens Jonatan Braut Brunes starter i angrep på bekostning av Kristoffer Tokstad.

Ari Leifsson, Ole Kristian Enersen og Tobias Fjeld Gulliksen er ute med skader - i tillegg til langtidsskadde Kreshnik Krasniqi.

Strømsgodset hatt en formsvikt de siste ukene, og står med tre strake tap. Det ble også et skuffende 2-1-tap for Aalesund i forrige hjemmekamp. SIF ligger på 9. plass med 29 poeng før helgens runde, og er da sju poeng foran Sandefjord på den nevnte kvalikplassen. Avstanden med til Kristiansund på nedrykksplass er 13 poeng.

– Kristiansund har fått et nytt liv, og ser mye bedre ut nå. Mens vi satser på å slå tilbake på Marienlyst. Det er to lag som kommer til å klemme skikkelig til på søndag, sier SIF-trener Håkon Wibe-Lund.

I vår tok Godset en sterk 3-0-seier på bortebane mot Kristiansund på 16. mai, etter mål av Johan Hove (2) og Lars-Jørgen Salvesen. Drammenserne har imidlertid slitt mot KBK på Marienlyst de siste årene. På de fire siste oppgjørene er det blitt tre tap og én uavgjort. Vi må tilbake til 2017 for å finne forrige seier for de marineblå. Da endte det 4–2 til vertene. Eirik Ulland Andersen, Marcus Pedersen, Tokmac Nguen, pluss ett selvmål, sørget for poengene.

LES OGSÅ: Høstmørke over Godset: – Varsellampene begynner snart å blinke

LES OGSÅ: Niklas Gunnarsson har blitt student, men: – Jeg vil fortsatt spille fotball i mange år til

LES OGSÅ: SIFs nye storscorer Ingvill (27) er provosert: – Dette er ikke likestilling