DRAMMEN: – Alt er så fint nå. Jeg er glad for å være tilbake i klubben, i Norge og i Drammen, forteller Tchamba, som hadde sin første trening på Marienlyst tidligere denne uken.

22-åringen ble skadet i sesongoppkjøringen og har brukt de siste månedene på rehabilitering i klubben han eies av.

Den kamerunske spilleren er på lån i Godset, men tilhører den franske klubben RC Strasbourg. Tchamba har derfor tilbrakt den siste tiden i leiligheten sin i Frankrike. Der har han fått hjelp til rehabilitering og opptrening etter at han pådro seg en muskelskade i låret for to måneder siden.

– Jeg brukte tiden der nede på å jobbe med skaden, se igjen lagkamerater og slappe av. Det var litt deilig å kunne snakke fransk igjen, her i Drammen blir det jo bare engelsk, ler Tchamba, som har et knapt år igjen av låneoppholdet i Godset.

Usikker på når han er kampklar

Til tross for at Tchamba nå er tilbake på Marienlyst, får vi ikke se han spille kamper med det første. Fremover venter en periode med ytterligere opptrening og tilbakevending til normal trening med laget.

– Jeg vet ikke når jeg kan spille kamper igjen, men jeg trenger mer tid. Jeg må snakke litt med fysisk trener og så må vi se an hvordan jeg klarer meg på trening fremover.

– Jeg følger en egen plan akkurat nå. Vi tar det gradvis – steg for steg.

– Snakker vi uker eller måneder før du er tilbake?

– Det er vanskelig å si. Jeg er på vei tilbake fra en tøff skade, jeg vet rett og slett ikke. Jeg må se an hvordan jeg føler meg på trening fremover.

Fulgt med Godset fra Frankrike

Til tross for at han har oppholdt seg utenlands, har Tchamba likevel fått med seg samtlige av Strømsgodsets kamper.

– Jeg syntes de ser sterke ut. Det er et ungt lagt, så jeg syntes de har imponert, forteller 22-åringen, som selv skal se kampene fra tribunen i tiden fremover.