SIF sikter på 10.-plassen

Godset reddet plassen i neste års eliteserie ved å slå Odd 3–1 på bortebane lørdag. I siste runde har SIF en mulighet til å klatre tre plasser på tabellen.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset spiller sin siste kamp i fotballens eliteserie 2020 mot Stabæk på Marienlyst tirsdag kl. 18.00.

Disse starter for hjemmelaget: Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Ari Leifsson, Duplexe Tchamba, Halldor Stenevik, Johan Hove, Herman Stengel, Valdimar Ingimundarson, Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.

SIF var lenge tungt involvert i nedrykksstriden etter 13 strake kamper uten seier, men trepoengere i de to siste matchene reddet plassen. To borteseire gjorde susen – 4–1 og 3–1 mot henholdsvis Aalesund og Odd.

Hjemme mot Stabæk i serieavslutningen har Godset med seier muligheten til å klatre fra 13. til 10. plass. Noe som bør være en fin motivasjonsfaktor. Med full pott mot bærumslaget så går SIF garantert forbi Sarpsborg 08 som ikke har flere kamper igjen, mens det også er mulig å passere Brann og Sandefjord.

I fjor ble SIF nummer elleve til slutt, men det var svært tett på tabellen. Plassen ble reddet i siste runde.

Og det er også på tide med en hjemmeseier. Den forrige kom tilbake i slutten av juli (!), da det ble 3-1-triumf over Brann. Etter det har drammenserne spilt åtte kamper på rad på eget kunstgress uten å vinne. En svært uvanlig rekke.

Stabæk ligger på 8. plass før siste runde. Jan Jönssons mannskap kan ikke klatre høyere, men kan falle noen plasser ved tap i Drammen. Strømsgodset har faktisk ikke slått Stabæk på Marienlyst i seriespill siden 2012 (3-1).

VINNER HJEMME?: I de siste har SIF jublet for bortseier to kamper på rad, men på Marienlyst står de marineblå med åtte på rad uten seier.

VINNER HJEMME?: I de siste har SIF jublet for bortseier to kamper på rad, men på Marienlyst står de marineblå med åtte på rad uten seier. Foto:

LES OGSÅ: Aldri aktuelt å tenke på kvalikkamp: – Vi spiller for å oppnå, ikke unngå

LES OGSÅ: SIF-jubel på jentejulebord: – Herlig å få det i boks

LES OGSÅ: I lykkerus etter at plassen var sikret: – Sinnssykt lettet

Artikkeltags