DRAMMEN: Lørdag tar Strømsgodset turen sørover til Sandefjord for å spille kamp i fotballens eliteserie (kl. 18.00).

Da Godset røk hele 5–0 for Sandefjord 23. april så det bekmørkt ut for drammenserne. En svak seriestart ble kronet med det verste hjemmetapet siden Stabæk vant med samme sifre i 2007.

Men nedturen ble snudd til en fantastisk opptur i mai da SIF, mot en rekke medaljekandidater, klatret opp til øvre sjiktet av tabellen med fire seire, to uavgjort og null tap.

Siden har Strømsgodset, til tross for en laber juli, holdt seg på øvre halvdel. Etter 18 kamper ligger de marineblå på 7. plass med 28 poeng, og avstanden ned til Sarpsborg 08 på kvalikplass er ni poeng – og det er per nå betryggende. Sist serverte Godset festspill da bunnlaget ble banket 6–0 på Marienlyst, som var et perfekt punktum på Elvefestivalen.

SIF jakter lørdag lagets tredje strake seier.

Sandefjord, som trenes av drammenser og tidligere SIF-spiller Hans Erik Ødegaard, hadde som nevnt en stor dag på Gamle gress i vår. Men nå er laget inne i en svak periode – og står med tre tap og én uavgjort på de fire siste kamper. Ødegaards menn ligger på 12. plass med 21 poeng etter 19 matcher – kun to poeng over kvalik.

Strømsgodset har for øvrig ikke vunnet i Sandefjord på de tre siste forsøkene. I fjor ble det 2-0-tap. Siste trepoenger kom i 2017 da det ble 2–1 etter scoringer av Marcus Pedersen og Eirik Ulland Andersen.

Hos SIF er Halldor Stenevik tilgjengelig igjen etter karantene (fire gule kort). Kaptein Gustav Valsvik har slitt med bronkitt og øyebetennelse den siste uka, men er meldt klar. Det er uklart om Lars Vilsvik (strekk) og Ari Leifsson (strekk) blir spilleklare.

Her er SIFs startellever:

Viljar Myhra, Halldor Stenevik, Gustav Valsvik, Niklas Gunnarsson, Thomas Grøgaard, Herman Stengel, Ipalibo Jack, Johan Hove, Kristoffer Tokstad, Tobias Fjeld Gulliksen, Fred Friday.

Vilsvik og Leifsson er fortsatt ute med skade.

LES OGSÅ: SIF-kapteinen i trøbbel, men ofret seg: – Skal mye til for at jeg ikke spiller kamp

LES OGSÅ: Har vært taus i hele år, men nå prater SIF-profilen: – Jeg snakker ikke om fortida