Gå til sidens hovedinnhold

SIFs nye trenerduo: - For meg var det på grunn av én betingelse, og det var å få Bjørn Petter inn i gamet igjen

Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund møtte pressen mandag ettermiddag. Her er det de sa.

SIFs nye midlertidige trenerduo, Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte pressen utenfor Marienlyst mandag. Wibe-Lund og BP er klare for å hjelpe laget på beina i en tøff tid.

DRAMMEN: Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen kom ut av dørene på Marienlyst litt etter klokken 12 mandag. Der fortalte Strømsgodsets midlertidige trenerduo om sine planer.

Etter at Henrik Pedersen var ferdig som hovedtrener fredag så er det klart at Wibe-Lund og Bjørn Peter nå er likestilte hovedtrenere midlertidig.

Wibe-Lund tok ordet først.

– Jeg fikk et spørsmål i løpet av helgen om jeg kunne ta et ansvar i den situasjonen klubben er i nå. Det har jeg valgt å gjøre. For meg var det på grunn av én betingelse, og det var å få Bjørn Petter inn i gamet igjen. Det var BP som hentet meg til Strømsgodset. Det er en klubbmann uten sidestykke. Det er medaljer, det er cupfinale, og det er SIF på sitt beste. Men det er først og fremst mennesket Bjørn Petter som jeg må ha rundt meg, sier Wibe-Lund.

SIF-treneren sier videre at han er både rørt og takknemlig for at Bjørn Petter Ingebretsen blir med i dette prosjektet, som han kaller det.

– For Strømsgodset kan dette være starten på noe nytt. Så fra ved å være i en tilstand der fotball ikke synes å være gøy i SIF, så skal dette snu ved dette prosjektet vi nå begynner på, fortsetter Wibe-Lund.

Bjørn Petter Ingebretsen er altså tilbake i manesjen som hovedtrener i Godset for første gang siden mai 2019. Da kastet han inn håndkleet på grunn av helsa og sykemeldte seg.

Nå er BP klar til å ta et tak sammen med Wibe-Lund.

- Jeg ble spurt av Håkon om jeg kunne være med å bidra. Dette er jo klubben min. Jeg elsker Godset, og kommer alltid til å gjøre det. Jeg tror det er veldig lurt av klubben å velge en som kjenner klubben, og som har masse energi – og som ikke har vært oppe i det som har skjedd nå, uttaler Ingebretsen.

BP melder at han kommer inn med litt andre øyne på ting.

- Så først og fremst nå skal jeg spre masse energi. Vi skal få det morsomt, og vi skal bygge opp noe igjen. Det er utgangspunktet vårt, fortsetter han.

- Vår stor er sjansen for at dere blir det permanente trenerteamet?

- Det er det andre som styrer. Men hvis de er smarte så blir vi to trenere veldig lenge, melder Bjørn Petter med et glimt i øyet.

Før Ingebretsen opplyser videre at ingenting er avklart.

- Vi er blitt spurt om vi kan ta en jobb nå – på kort sikt. Så får vi bare ta det derfra. Det er ikke avtalt noe som helst tidsmessig.

Wibe-Lund karakteriserer han og BP som kubbfolk, og at første prioritet er å bygge laget opp igjen.

- Jeg har ikke noe fokus om jeg har lyst på hovedtrenerjobben i Strømsgodset eller ikke. Det er ikke første gang jeg er midlertidig hovedtrener, og det er en krevende situasjon. Og jeg tror at den jobben kan gjøres best med å få med BP på laget.

Så fikk Wibe Lund og Ingebretsen spørsmålet om de oppfatter spillergruppen som splittet.

- Jeg tror vi har et bra nok fundament til å få spillergruppen samlet. I en sånn prosess det har vært kan en gruppe gå litt i forskjellige retninger. Men vi har hatt et møte med spillergruppa i dag. Vi kommer fra det nå, og vi opplever det veldig samlende. De ser den situasjonen vi er i, og de har tillit til at vi skal komme inn og klare å gi den energien og gassen som trengs. Jeg opplever kjempepotensiale, sier Wibe-Lund.

Bjørn Petter Ingebretsen har vært ansatt i Strømsgodset Toppfotball hele tida. I den siste perioden som trener for G14-laget. Slik beskriver BP hvordan han har opplevd varslingssaken i klubben som endte med Henrik Pedersens avgang.

- Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg sett utenifra så er jo Strømsgodset nå en klovneklubb. Det er det vi må tak i nå. Vi må samle alt, samle spillerne, sier BP.

Han forteller videre at den jobben starter mandag, og at han har et møte med hver enkelt spiller utover ettermiddagen.

- Nå er vi avhengig av hjelp fra alle mann. Dette er en tøff situasjon for klubben. Nå vi stå sammen – alle.

BP uttrykker at han ikke har direkte inntrykk av at det er en splittelse i spillergruppa.

- Nå kom jeg inn i dag, og har ikke opplevd noe splittelse ennå. De er kanskje litt redd meg i starten. Jeg er jo en skummel mann, sier Ingebretsen spøkefullt.

Les også

Disse kan ta over etter Jostein Flo: – Det har jeg ikke reflektert over

Kommentarer til denne saken