DRAMMEN: Onsdag ettermiddag rykket alle nødetatene ut til Brakerøya. Tjukk, sort røyk veltet ut av bygningen og var synlig over store deler av byen.

– Det var full overtenning. Heldigvis var det ingen mennesker inne i den delen hvor brannen åpenbart har startet, uttalte Arne Guddal, politiets innsatsleder på stedet, til Drammens Tidende.

Brannen skal ha startet i en ubebodd del av bygningen i Bragerhagen. To familier bodde i to leiligheter på andre enden av bygningene. De fikk først flytte inn igjen, men senere blusset brannen opp igjen ved den ubebodde delen. Da måtte de evakueres igjen.

Siktet etter brann

Tidligere på kvelden ble en mann pågrepet etter storbrannen.

– Flere vitner har observert en mann som gikk fra stedet i starten av brannen. Politiet har kontroll på en mann som passer til beskrivelsen, opplyste politiet like før klokken 19.30 tirsdag kveld.

Onsdag formiddag jobber politiet videre med å få klarhet i hva som har skjedd.

– Vi er i startfasen av etterforskningen, sier politiadvokat Ida Follerås til Drammens Tidende.

– Vi kan bekrefte at det er en person som er pågrepet i forbindelse med brannen. Han er siktet for uaktsom brannstiftelse.

Avhøres onsdag

Siktede er en mann i 50-årene fra Nedre Buskerud. Politiadvokaten bekrefter at vedkommende ikke har bostedsadresse eller tilknytning til adressen der det brant tirsdag kveld.

Vedkommende er pr. onsdag formiddag ikke varetektsfengslet.

– Han er i avhør i dag, sier Follerås.

politi