DRAMMEN/KONGSBERG: I august kunne Drammens Tidende avsløre at en mann bosatt i Kongsberg er siktet for å ha truet en høyt profilert rikspolitiker.

– Det dreier seg om en trusselsak mot en politiker. PST har foretatt en del etterforskningsskritt mot mannen, har seniorrådgiver i PST, Martin Bernsen tidligere uttalt til Drammens Tidende.

Ransaket hjemme hos mannen

PST holder kortene tett til brystet, men det er klart at mannen formelt er siktet for brudd på lovparagrafen «Angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet».

Lovparagrafen har en ti års strafferamme.

Lovtekst: Høyeste organer

I Straffelovens paragraf 115 heter det:

«Med fengsel inntil 10 år straffes den som ved bruk av makt, trusler eller på annen rettsstridig måte volder fare for at Kongen, Regenten, regjeringen, Stortinget, Høyesterett eller Riksretten, eller et medlem av disse institusjonene, hindres eller påvirkes i sin virksomhet».

Etter det Drammens Tidende kjenner til skal mannen ha kommet med elektroniske trusler mot politikeren. Mannen skal også ha blitt pågrepet og det skal også ha blitt gjennomført ransakelser hjemme hos Kongsberg-mannen.

Om politiet eller PST har funnet bevis for truslene hjemme hos mannen er ukjent. PST ønsker heller ikke å kommentere om det har blitt gjort konkrete beslag i forbindelse med siktelsen.

Statsadvokaten avgjør

– På nåværende tidspunkt kan vi ikke gå ut med detaljer fra etterforskningen, uttalte Bernsen i august.

Nå er det klart at PSTs etterforskning går mot slutten, og at saken snart vil bli sendt over til statsadvokaten med forslag til en eventuell tiltale. Så vil statsadvokaten vurdere om de lander på den samme konklusjonen som PSTs jurister.

– Vi nærmer oss en avslutning av etterforskningen, bekrefter Bernsen til Drammens Tidende nå.

De angivelige truslene mot rikspolitikeren ble anmeldt i første halvår i år.