LIER: Mandag ettermiddag rykket alle nødetatene ut til Kirkelina på Tranby etter melding om en ulykke. Et vogntog hadde veltet over på siden, og hovedprioriteten ble raskt å få ut sjåføren.

– En semitrailer har kjørt av veien, og veltet over på siden. Ligger utenfor veibanen, skrev Sørøst politidistrikt på Twitter.

Veien ble etter ulykken sperret i begge retninger, og det ble lange køer på stedet. Mange ble sittende fast i kø i lang tid, mens nødetatene jobbet på stedet. Vogntoget var lastet med stein og grus, mye av dette veltet også ut.

Innsatsleder i politiet, Arne Guddal, forteller at det ikke var andre kjøretøy involverte i ulykken.

– Det er en singelulykke der en lastebil lastet med stein og grus på et eller annet vis har havnet utfor kjørebanen. Dette skjedde da sjåføren kjørte oppover Kirkelina, like ved Tranby kirke, sier Guddal.

Sjåføren ble skadd i ulykken, og kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang.

– Ambulansepersonell har i lengre tid behandlet ham på stedet. Han var bevisst, men hadde smerter. Det tok en del tid før vi fikk ham ut av lastebilen.

Det ble vurdert å skjære opp taket på førerhytta, men før dette ble aktuelt, lyktes de altså å få ut sjåføren.

Veien ble en periode stengt på stedet, men om lag en halvtime etter ulykken gjenåpnet de for trafikk forbi ulykkesstedet.